Κύμα χιονοπτώσεων στην ορεινή Δράμα

0
949

– Απαγορευτικό από χθες για βαρέα οχήματα από τα Κοκκινόγεια μέχρι την Εξοχή
– Ανοικτός ο δρόμος για τα επιβατικά αλλά με αλυσίδες στον ίδιο άξονα
– Σε επιφυλακή υπηρεσίες και μηχανήματα των δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας


 

Ανοιχτός για τα επιβατικά αυτοκίνητα παραμένει ο δρόμος από τη διασταύρωση της Προσοτσάνης μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Εξοχής. Ωστόσο, οι οδηγοί που κινούνται σε αυτό το δίκτυο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Παράλληλα, στην ίδια διαδρομή ισχύει απαγορευτικό για τα βαρέα οχήματα. Προσοχή απαιτείται στη μετάβαση των οχημάτων προς το Σιδηρόνερο και τη Σκαλωτή, όπου υπάρχουν επίσης χιονοπτώσεις.
Η κακοκαιρία που έφερε χιόνια στην ορεινή περιοχή της Δράμας και ειδικότερα στην περιοχή του Νευροκοπίου άρχισε από το απόγευμα της Τρίτης. Ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ήταν επί ποδός μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λεκανοπέδιο, συντονίζοντας τις προσπάθειές αποχιονισμού τόσο στους δρόμους που υπάρχει αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας όσο και στους δρόμους που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
Όπως είπε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Παπαεμμανουήλ, με απόφαση του Δήμου Νευροκοπίου και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τα σχολεία στο λεκανοπέδιο δεν λειτούργησαν χθες Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας. Λειτούργησε μόνο το Δημοτικό Σχολείο του Βώλακα το οποίο έμεινε ανοιχτό, καθώς δεν υπάρχουν σε αυτό μετακινήσεις παιδιών από άλλες περιοχές και οι κάτοικοι φροντίζουν ώστε οι δρόμοι του χωριού να παραμένουν ανοιχτοί. Στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, που δεν λειτούργησαν την Τετάρτη, τα μαθήματα έγιναν με τηλεκπαίδευση.

Συνεχής ο αποχιονισμός και στο ορεινό δίκτυο του Δήμου Δράμας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, απαντώντας στα «Χ» το μεσημέρι της Τετάρτης για την κατάσταση στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου, είπε ότι δεν σημειώθηκαν χιονοπτώσεις εκεί, παρά μόνο βροχοπτώσεις ενώ στην ορεινή περιοχή του Δήμου της Δράμας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις προς το Σιδηρόνερο και τη Σκαλωτή. Στο σημείο αυτό του οδικού δικτύου εργαζόταν συνεχώς από τα ξημερώματα της Τετάρτης αποχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Δήμου της Δράμας προκειμένου να παραμείνει το δίκτυο ανοιχτό και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης.

Οι προσωρινές ρυθμίσεις στην κυκλοφορία
Σημειώνεται ότι μετά από επικοινωνία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας με τον αστυνομικό διευθυντή Δράμας κ. Αθανάσιο Σέρτη, από το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, για την αποφυγή προβλημάτων, από το ύψος της διασταύρωσης της Προσοτσάνης μέχρι και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Εξοχής.
απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει συγκεκριμένα στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από το 17ο χλμ. (διασταύρωση Κοκκινογείων) έως το 53ο χλμ. στο Τελωνείο Εξοχής.
Το οδικό δίκτυο από την Προσοτσάνη προς την Εξοχή παραμένει διαθέσιμο για τα επιβατικά, καθώς τα αποχιονιστικά μηχανήματα είναι επί ποδός και εργάζονται συνεχώς προκειμένου να κρατούν ανοιχτό τον δρόμο. Ωστόσο, η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό άξονα γινόταν χθες με αλυσίδες όπως είπε στα «Χ» ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, προσθέτοντας ότι η διέλευση των οχημάτων μέσα στον Δήμο Νευροκοπίου δεν απαιτούσε χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Παρ’ όλα αυτά οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αυτές καθώς υπήρχε περίπτωση να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες, κατά συνέπεια και οι συνθήκες διέλευσης στο οδικό δίκτυο.
Οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων στο λεκανοπέδιο για σήμερα Πέμπτη, επρόκειτο να ληφθούν αργά χθες το απόγευμα, με βάση την εξέλιξη της κακοκαιρίας, όπως είπε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου στα «Χ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ