Εντάξεις 63,2 εκ. ευρώ για τον νέο άξονα

0
1470

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκαν χθες τα πρώτα έργα του νέου δρόμου μεταξύ Δράμας και Καβάλας.

Εντάχθηκαν χθες με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα δυο πρώτα έργα που αφορούν την κατασκευή του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας και ειδικότερα το τμήμα Κρηνίδων – Σταυρού. Το πρώτο έργο αφορά τις απαλλοτριώσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή και είναι προϋπολογισμού 4.930.000 ευρώ ενώ το δεύτερο έργο αφορά το κατασκευαστικό μέρος του ίδιου τμήματος και είναι προϋπολογισμού 58.368.883 ευρώ. Το σύνολο των έργων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι 63.298.883 ευρώ περίπου.

Με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, στα τέλη Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε πόρους ύψους 79.766.928 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για δύο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών σε Καβάλα και Δράμα. Το πρώτο εξ αυτών ήταν η κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Καβάλα-Δράμα και το δεύτερο η αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Καβάλα-Δράμα, η Περιφέρεια είχε αποφασίσει χρηματοδοτήσεις 60.766.928 ευρώ για την κατασκευή από την Εγνατία Οδός ΑΕ ,του πρώτου τμήματος του δρόμου που αφορά το κομμάτι Κρηνίδες-Σταυρός (αυτό για το οποίο αποφασίστηκαν οι εντάξεις χρηματοδοτήσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Πρόκειται για το μέρος του νέου δρόμου στο οποίο αναφέρονται οι εντάξεις που αποφάσισε χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται ότι το μέρος αυτό της διαδρομής θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα κατασκευαστούν σε αυτό δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια ΑΜΘ.Παράλληλα η απόφαση του δεύτερου έργου για το οποίο είχε αποφασίσει να διαθέσει χρηματοδότηση η ΠΑΜΘ έχει να κάνει με την ανατολική είσοδο της Δράμας, την οποία χρηματοδοτεί με 19.000.000 ευρώ και το έργο αφορά την αναβάθμιση 2,82 χιλιομέτρων οδικού δικτύου όπως και και την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας μήκους 250 μέτρων που θα διέρχεται πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή και θα έχει δύο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, έναν στην αρχή και έναν στο τέλος της.Μάλιστα για τις χρηματοδοτήσεις των δυο έργων ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος είχε τονίσει λίγες ημέρες πριν ότι:«Με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων ύψους 79,7 εκατομμυρίων ευρώ αναβαθμίζουμε το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.Όπως είχα ανακοινώσει από την πόλη της Δράμας στις 7 Μαρτίου 2019, η δέσμευσή μου ότι θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, σήμερα, με τη χρηματοδότηση του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός ύψους 60,7 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται πράξη.Ταυτόχρονα, με επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε και την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας με την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που η πόλη το έχει ανάγκη αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αργήσει να δρομολογηθεί.Αναλυτική παρουσίαση του έργου του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα θα διοργανώσουμε το επόμενο διάστημα παρουσία της διοίκησης της Εγνατία Οδός ΑΕ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ