Ένταξη των δήμων Δράμας, Προσοτσάνης και Δοξάτου στους προσωρινούς δικαιούχους του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση»

0
19957

Την ένταξη των δήμων Δράμας, Προσοτσάνης και Δοξάτου στους προσωρινούς δικαιούχους του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος “Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” 2022 της δράσης “Σχέδια Αστικής προσβασιμότητας” αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του “Πράσινου Ταμείου” την Τετάρτη 1 Ιουνίου.
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Δράμας, το έργο, αυτό έχει να κάνει με ένα οδικό χάρτη των παρεμβάσεων που θα πρέπει να κάνει ο δήμος ώστε να καταστεί προσβάσιμος προς όλους όπως έκανε γνωστό λίγες ημέρες πριν μιλώντας για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου. Στα τέλη Απριλίου, βγήκε μια πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο, προς τους δήμους όλης της χώρας, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση κατάρτισης σχεδίων, για να καταστούν οι δήμοι προσβάσιμοι σε όλους. Ουσιαστικά το Πράσινο Ταμείο, θα χρηματοδοτήσει μέσα από συγκεκριμένους κανόνες, την κατάρτιση masterplan παρεμβάσεων μέσα στις πόλεις. Όπως είπε ο κ. Τάσσου: “Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι έχει την ετοιμότητα και την κατάρτιση να υποβάλλει πρόταση. Περιμένουμε την χρηματοδότηση και την έγκριση της πρότασής μας. Ο Δήμος Δράμας δικαιούται γύρω στις 72-73.000 ευρώ για αυτό το πρόγραμμα. Είναι κάτι ανάλογο με τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για τα οποία είχαμε ενταχθεί σαν δήμος. Το masterplan θα δώσει έναν οδικό χάρτη των παρεμβάσεων που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος Δράμας ώστε να καταστεί προσβάσιμος προς όλους”.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πράσινου Ταμείου, ο Δήμος Δράμας δικαιούται μέσα από το πρόγραμμα ποσό χρηματοδότησης 74.400 ευρώ, ο Δήμος Προσοτσάνης 37.200 ευρώ και ο Δήμος Δοξάτου 37.200 ευρώ. Στους προσωρινούς δικαιούχους εντάχθηκαν 258 δήμοι σε όλη τη χώρα με συνολικό διαθέσιμο ποσό 13.178.120 ευρώ. Μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, θα προχωρήσει στον καθορισμό των Δήμων ως «οριστικών δικαιούχων» και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης.
Σκοπός του προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2022 είναι η χρηματοδότηση δράσεων για την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, για την εξισορρόπηση της επιβάρυνσης που προκαλείται από τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσης καθώς και η χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ