Ενθουσίασαν το κοινό «Οι ρετσίνες του βασιλιά»

0
2861
Ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Καζάκης (αριστερά), ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ισίδωρος Ζουργός και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας Πολύνα Μπανά

Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ισίδωρου Ζουργού έγινε από τον Δημήτρη Καζάκη και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Δράμας.

Εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της Δράμας υπήρξε στο κάλεσμα της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού, ο οποίος μετέβη στην πόλης μας το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου, για την εκδήλωση παρουσίασης του νέου του βιβλίου που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας.

Το βιβλίο που έχει τίτλο «Οι ρετσίνες του βασιλιά» εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Πατάκη και παρουσιάστηκε στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας από τον εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Καζάκη. Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε για την πρωτοβουλία παρουσίασης του βιβλίου και τον συγγραφέα η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας κα Πολύνα Μπανά. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που υπήρξε από το αναγνωστικό κοινό ήταν η μεγάλη συρροή κόσμου για την υπογραφή του βιβλίου από τον συγγραφέα λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ισίδωρος Ζουργός, εξηγώντας την πρωτοβουλία για την παρουσίαση του βιβλίου του: “Η σχέση μου με το αναγνωστικό κοινό της Δράμας τα τελευταία 15 χρόνια, είναι σχεδόν συνεχής. Και λέω σχεδόν διότι από κάποια έλλειψη συντονισμού το προηγούμενο βιβλίο μου δεν παρουσιάστηκε στην Δράμα. Υπάρχουν πάντα φίλοι, σύλλογοι και η τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν τη διάθεση να κάνουν μια εκδήλωση και να ανοίξουν τα βιβλία μου σε ένα ευρύτερο κοινό. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο και συνάδερφο Δημήτρη Καζάκη που του αναθέτω κάθε φορά την παρουσίαση κάθε καινούργιου μου βιβλίου στο αναγνωστικό κοινό της Δράμας. Τον ευχαριστώ από καρδιάς”.

Το περιεχόμενο του βιβλίου και οι αναφορές του στην ελληνική επαρχία
Ο κ. Ζουργός είπε σχετικά με το νέο του βιβλίο ότι πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, που κινείται στην σημερινή εποχή. Πρόκειται, όπως είπε, για μια αφήγηση που μπορεί να διαβαστεί στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία και έχει να κάνει με την Ελλάδα και τις εικόνες στην ελληνική επαρχία σήμερα. Όμως από εκεί και πέρα για όσους αναγνώστες θελήσουν να αλλάξουν ένα επίπεδο ανάγνωσης, θα διαπιστώσουν ότι αυτή η νεοελληνική ιστορία συνδέεται βαθύτατα με μια πολύ συγκεκριμένη τραγωδία του Σαίξπηρ και με άλλα κλασσικά κείμενα της λογοτεχνίας. Αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στα δικά του βιβλία και σε άλλα κλασσικά κείμενα είναι κάτι που ο συγγραφέας ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και όπως δηλώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ θα συνεχίσει να κάνει με περισσότερη όρεξη.

Ποιος είναι ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός
Ο Ισίδωρος Ζουργός, όπως αναφέρουν οι εκδόσεις Πατάκη, “γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δυο παιδιά και σήμερα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης. Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τον τίτλο “Αναπνέοντας κιμωλία – γραφές εκπαιδευτικών”, από τις εκδόσεις Σαββάλα. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: “Φράουστ” (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), “Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού” (Πατάκης, 2000/2007), “Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού” (Πατάκης, 2002/2010), “Στη σκιά της πεταλούδας” (Πατάκης, 2005), “Η αηδονόπιτα” (Πατάκης, 2008), “Ανεμώλια” (Πατάκης, 2011 – Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ). Επίσης, συμμετείχε στη συλλογική έκδοση “Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου” (Πατάκης, 2009), στη σειρά “Hotel-Ένοικοι Γραφής”, που επιμελείται ο Μισέλ Φάις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ