Αριστούχους μαθητές από τη Δράμα και άλλους νομούς βραβεύει η Εurobank

0
2404

Στις 23 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης.

Για 17η χρονιά φέτος η Eurobank βραβεύει αριστούχους μαθητές που αποφοίτησαν από τα λύκεια στην γνωστή εκδήλωση με τίτλο «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 στην Θεσσαλονίκη θα βραβευθούν και μαθητές των σχολείων της Δράμας, όπως και του Έβρου, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Χαλκιδικής. Στο νομό Δράμας στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση βραβεύθηκαν 5 αριστούχοι μαθητές. Στόχος της εκδήλωσης που γίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας είναι να προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη, την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, στις 6.00 μ.μ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Eurobank, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κάθε χρόνο επιβραβεύεται ένας αριστούχος απόφοιτος σε κάθε λύκειο της Ελλάδας, εκείνος που συγκεντρώνει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στο σχολείο του.
Κάθε αριστούχος λαμβάνει ως έπαθλο 800 ευρώ, που κατατίθεται σε λογαριασμό στο όνομά του. Οι βραβεύσεις των αριστούχων πραγματοποιούνται σε ειδικές εκδηλώσεις ανά εκπαιδευτική περιφέρεια, από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο κάθε χρόνο.
Επιπλέον, η τράπεζα βραβεύει τους «Πρώτους εκ των Πρώτων» δηλαδή περίπου 60 αριστούχους, καθένας με τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στον νομό του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τελεί τη βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων». Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο τής Παλαιάς Βουλής. Μαζί με τις οικογένειες των αριστούχων στην εκδήλωση παρευρίσκονται εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Εκκλησίας, ακαδημαϊκοί και θεσμικοί φορείς και η Διοίκηση της Eurobank.
Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Αγκαλιάζει όλα τα λύκεια της Ελλάδας:
†1.362 Γενικά Λύκεια
†406 Επαγγελματικά Λύκεια
Πάνω από 17 εκατ. ευρώ σε χρηματικά έπαθλα έχει προσφέρει η Eurobank προσφέρει μέχρι τώρα στους αριστούχους που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ συνολικά 18.585 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα. Τη σχολική χρονιά 2018-2019 βραβεύτηκαν 860 αριστούχοι. Σήμερα οι περισσότεροι από τους αριστούχους που έχουν βραβευτεί διακρίνονται στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ