« Έντιμος συμβιβασμός, τύπου Σκοπίων, με την Τουρκία δεν υπάρχει»

Για ενδοτισμό στα εθνικά θέματα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Δ. Κυριαζίδης

0
2726

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα απέδειξε ότι λειτουργεί με ισοπεδωτικό τρόπο και αυτό δυστυχώς αντανακλά πολλές φορές και στα Εθνικά Θέματα δήλωσε χθες ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις περι “έντιμου συμβιβασμού με την Τουρκία” τις οποίες φέρεται να έκανε ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα.

“Τα Οικονομικά προβλήματα μπορούν να προσπεραστούν. Το έχουμε αποδείξει στον τόπο μας κατά την διάρκεια της ιστορίας. Ο τόπος που είναι κατεξοχήν προσφυγικός δοκιμάστηκε και πέρασε τα πάνδεινα αλλά μπόρεσε να αντέξει και να ορθοποδήσει. Αυτό που δεν μπορεί να δεχθεί ο λαός μας είναι η ενδοτική στάση της κυβέρνησης σε ζητήματα εθνικού περιεχομένου. Τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν αποκαθίστανται και δυστυχώς θα καταλήξουν σε βάρος μας” τόνισε ο Δημήτρης Κυριαζίδης.
Πρόσθεσε ακόμη ότι έντιμος συμβιβασμός με την Τουρκία όπως αυτός που υπήρξε με τα Σκόπια δεν υπάρχει. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δυστυχώς επιζητά μέσω του βουλευτή της από τον Νομό μας έναν συμβιβασμό τύπου Σκοπίων. Οι δηλώσεις του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ο κ. Κυριαζίδης για το ίδιο θέμα, είναι αποτυπωμένες και μπορεί να ανατρέξει κανείς για αυτές στα πρακτικά της βουλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν παρερμηνεύθηκαν οι σχετικές δηλώσεις. Ο κ. Κυριαζίδης είπε ακόμη, ότι “το σκεπτικό αυτό αποτελεί στάση συνολικά της κυβέρνησης η οποία εκφράζεται μέσω του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα”.
“Όταν ακούμε από στελέχη της κυβέρνησης ότι ήταν δημιουργική και αποδοτική η συνθήκη που υπογράφηκε με τα Σκόπια και θα πρέπει να υπάρξει μια ανάλογη και με την Τουρκία, τότε αλίμονο μας. Ιδιαίτερα εάν ανατρέξουμε και σε αναφορές τύπου Ζουράρι ότι “και μερικά νησιά να φύγουν δεν χάλασε και ο κόσμος”. Αυτά είναι δυστυχώς ανέκδοτα” σημείωσε χθες ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.
Ωστόσο θα πρέπει εδώ να παρατεθεί και ο ισχυρισμός του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του είπε ότι αυτές χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά και διαστρεβλώθηκαν. Όπως είπε «… προγενέστερα αυτής της φράσης έχω πει ότι οι συγκεκριμένες συζητήσεις δεν γίνονται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι για αυτά τα ζητήματα, αρμόδιες είναι οι ηγεσίες των χωρών που διαπραγματεύονται με διπλωματικό τρόπο, ότι εμείς στη συμμαχία έχουμε άλλον ρόλο να παίξουμε και ότι σε κάθε περίπτωση μία παρέμβαση ενός Τούρκου βουλευτή δεν συνάδει με την κουβέντα που έχει γίνει μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιαννίδης τονίζοντας πως «επειδή κανένας δημοσιογράφος και κανένας βουλευτής από την αντιπολίτευση δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση βγήκαν όλα αυτά εντελώς διαστρεβλωμένα. Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση να έχουμε μία συμφωνία των Πρεσπών με την Τουρκία, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό το πράγμα γιατί δεν είναι και της αρμοδιότητάς μου…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ