Εντοπίστηκε η σορός του 76χρονου στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου

0
761

– Μεταφέρθηκε εκ νέου για ταφή στην Ελευθερούπολη
– Συνεχίζεται η έρευνα των αρχών για τη μακάβρια υπόθεση

Την Παρασκευή έγινε στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου της Δράμας η αναγνώριση και η εκταφή της σορού του 76χρονου άνδρα που είχε κλαπεί από τα νεκροταφεία της Ελευθερούπολης. Η διαδικασία έγινε με την παρουσία Εισαγγελέα. Η σορός, που μεταφέρθηκε και πάλι για ταφή στην Ελευθερούπολη, αναγνωρίστηκε από τη χήρα του θανόντος.
Η εξέλιξη της υπόθεσης περιστρέφεται πλέον γύρω από τα πρόσωπα που μπορεί να έχουν εμπλοκή στην κλοπή και μεταφορά της σορού στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ερευνά στο περιβάλλον του 76χρονου, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση της μεταφοράς του νεκρού.
Ερωτηματικό πάντως παραμένει ποιοι αλλά και πόσοι συμμετείχαν στην κλοπή της σορού αλλά και τη μεταφορά της στον Άγιο Αθανάσιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες και σε γραφεία τελετών της περιοχής, προκειμένου να αντληθούν στοιχεία.
Η κλοπή της σορού από την Ελευθερούπολη έγινε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Η διαπίστωση ότι η σορός λείπει από τον τάφο έγινε την περασμένη Πέμπτη από τη σύζυγο του 76χρονου, η οποία κατά την μετάβασή της στο κοιμητήριο της Ελευθερούπολης εντόπισε αλλοιώσεις στον χώρο της ταφής. Με αίτημά της, ακολούθησε η διαδικασία της εκταφής οπότε και έγινε αντιληπτό ότι στη θέση του θανόντος, αντί για τη σορό του, υπήρχαν σακιά με άχυρο. Ακολούθησε έρευνα των αρχών που στράφηκε στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου ο θανών είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος του βίου του. Η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί η σορός του 76χρονου σε οικογενειακό τάφο, στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου την Παρασκευή 7 Μαΐου.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές. Όσο η έρευνα συνεχίζεται, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος με προφορική εντολή του, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα της Κοινότητας του Κεφαλαρίου, που είναι γιος του θανόντος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαλεύκανσης της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ