Εντυπωσιακά με Νίκο Πορτοκάλογλου ξεκίνησε η 8η Δραμοινογνωσία

0
660

Για την παρουσία 2000 θεατών στην εναρκτήρια εκδήλωση κάνουν λόγο οι εκτιμήσεις


 

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε την Τετάρτη τις πύλες της η φετινή διοργάνωση της 8ης Δραμοινογνωσίας. Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου που αποτελούσε και την εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Κραχτίδη και όχι στην πλατεία Ελευθερίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Η απόφαση έγινε έγκαιρα γνωστή το πρωί της Τετάρτης και λήφθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, καθώς όλες οι μετεωρολογικές προβλέψεις έδειχναν βροχή την ώρα της συναυλίας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις επιλογές που υπήρχαν όπως το να μεταφερθεί η μουσική συναυλία σε άλλη ημερομηνία με ό,τι προβλήματα θα υπήρχαν με μια τέτοια απόφαση, οδήγησαν τελικά στην αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της. Βέβαια η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της συναυλίας δεν επέτρεψε να υλοποιηθούν πλήρως οι σχεδιασμοί της διοργάνωσης που επεδίωκαν την διάχυση των θεατών μετά τη συναυλία στα καταστήματα εστίασης της πόλης.
Η συναυλία έναρξης της Δραμοινογνωσίας καθιερώθηκε από το 2022 στην λογική να λειτουργεί και ως προπομπός των εκδηλώσεων που ακολουθούν. Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου ήταν τελικά πολύ επιτυχημένη παρά τις δυσκολίες αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της και παρά το γεγονός ότι έγινε σε ένα κλειστό χώρο. Οι θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία ήταν περίπου 2000, εκτίμησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε ότι η επιλογή του καλλιτέχνη ήταν πολύ επιτυχημένη και δικαίωσε την απόφαση να κληθεί στη Δράμα για την εναρκτήρια εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Δραμοινογνωσία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς παρά τις καιρικές αντιξοότητες».
Το πλήθος των θεατών φάνηκε και από το γεγονός ότι υπήρχαν παρκαρισμένα οχήματα μέχρι και το άγαλμα της Νίκης στην περιοχή της Ανάπλασης. Γεγονός πάντως είναι ότι οι θεατές της μουσικής εκδήλωσης έφυγαν ευχαριστημένοι και πέρασαν μια πάρα πολύ όμορφη βραδιά. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έκανε πολλές φορές αναφορά στην εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας και στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Δράμα ως πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού. Ο καλλιτέχνης είπε ότι θα κάνει αναφορές και στην εκπομπή που παρουσιάζει για τη Δραμοινογνωσία και τα Δραμινά κρασιά καθώς έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Στην συναυλία ερμήνευσε τραγούδια εντυπωσιάζοντας με τις ερμηνίες της και η Δραμινή καλλιτέχνης Βίκυ Καρατζόγλου που ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία 25 χρόνια. Η ίδια κατά την παρουσία της στη Δράμα για την μουσική συναυλία εξομολογήθηκε ότι ως νεαρή είχε παρακολουθήσει συναυλία στο γήπεδο Κραχτίδη με τον αείμνηστο Νίκο Παπάζογλου και φανταζόταν ότι μετά από 25-30 χρόνια θα τραγουδούσε στον ίδιο χώρο δίπλα στο Νίκο Πορτοκάλογλου. Στην συναυλία της τελετής έναρξης της Δραμοινογνωσίας συμμετείχε και ο ταλαντούχος Βύρων Τσουράπης, όπως και η μπάντα που συνοδεύει το Νίκο Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια με την ονομασία «Ευγενείς αλήτες».
Στην μουσική εκδήλωση έναρξης της Δραμοινογνωσίας που διοργάνωσε η ΠΕ Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, παρέστη τόσο ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος όσο και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος κήρυξε την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!