«Λευκή νύχτα» στην πόλη σχεδιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας

0
4543

Μία σύνθετη δράση που θα γίνει για πρώτη φορά με ανοικτά καταστήματα μέχρι τις 24.00 το βράδυ


 

Την συνδιοργάνωση της πρώτης «Λευκής Νύχτας» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας καλείται να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στην επόμενη συνεδρίασή του που θα γίνει την Τετάρτη 24 Μαΐου. Η Λευκή νύχτα εξετάζεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας στις 7 Ιουλίου 2023 στο κέντρο της πόλης και στους παρακείμενους δρόμους.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική, χορό και πολλές δράσεις. Σκοπός της είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση των καταστημάτων, η προβολή / διαφήμιση της εμπορικής κοινότητας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η προσέλκυση επισκεπτών και η ουσιαστική και δυναμική προβολή της Δράμας.
Σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας έχει κάνει γνωστό ότι: «Προτίθεται να διοργανώσει την 1η «Λευκή Νύχτα» στην ιστορία της πόλης. Η διοργάνωση θα αφορά σύνολο εκδηλώσεων (πολιτιστικού περιεχομένου, μουσικής, χορού), με αντίστοιχη προώθηση τοπικών προϊόντων και ο στόχος είναι να ενισχυθούν και τα καταστήματα του κέντρου της πόλης της Δράμας, αφού το ωράριο τους θα διαμορφωθεί ως εξής: 18.00 έως 24.00. Η ημερομηνία της διοργάνωσης θα είναι Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ζητούμε να εντάξετε τη δράση αυτή στο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Δράμας για το έτος 2023, χρηματοδοτώντας τη διοργάνωση με το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ), το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: κάλυψη ήχου και φωτισμού της εκδήλωσης σε όλους τους δρόμους, εκτυπωτικό υλικό, αφίσες, προσκλήσεις, banner, flyers, δημιουργία διαφημιστικού σποτ, το οποίο θα προβληθεί σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, sites και τηλεόραση και στα social media, διαφημιστική προβολή στα social media κτλ. και με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Δράμας θα γίνει συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Η βραδιά θα περιέχει: Παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι, Μπαλονο-κατασκευές για όλα τα παιδιά και Σαπουνόφουσκες, Ταχυδακτυλουργούς και ζογκλέρ, Συναυλίες από μπάντες της πόλης μας, Λούνα Παρκ – Προσκόπων, Χορευτικό show με σάλσα, μάμπο, λάτιν κτλ., χορευτικό show με κλασσικούς, μοντέρνους και σύγχρονους χορούς, σκακιστικούς αγώνες από τον Σκακιστικό όμιλο, συναυλία Φιλαρμονικής και Δημοτικού Ωδείου, Face painting, στην κεντρική σκηνή, διάσημο όνομα και πασαρέλα ρούχων (fashion show), διάφορα events σε κάθε δρόμο που θα πεζοδρομηθεί, κτλ. Θεωρούμε ότι έτσι θα ενισχυθεί η απαιτούμενη εξωστρέφεια που πρέπει να δείχνει ο εμπορικός κόσμος, θα διαφημιστούν τα τοπικά καταστήματα της πόλης και θα ενισχυθεί ο τζίρος τους».
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου και στην γειτονική πόλη της Καβάλας, με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών και κατοίκων της πόλης στις εκδηλώσεις που περιλάμβαναν συναυλίες των ωδείων, φιλαρμονικής και μουσικών σχολείων από διάφορα μέρη της χώρας, οι επισκέπτες συμμετείχαν σε φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά δοκίμασαν και πλούσια εδέσματα και ποτά καταστημάτων της πόλης αξιοποιώντας δεόντως και τις ελκυστικές τιμές προϊόντων στα εμπορικά μαγαζιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ