Εντυπωσίασαν στην Αθήνα οι δραμινοί Κομμωτές

0
4617

Με χτενίσματα φαντασίας εμπνευσμένα από την φύση

Eντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά με την δουλειά τους οι δραμινοί κομμωτές που συμμετείχαν στην 5η HAIRPROF, επαγγελματική έκθεση κομμωτηρίου στην Ελλάδα η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στον επαγγελματία κομμωτή & barber.

Η έκθεση άρχισε το Σάββατο 16 και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Πρόκειται για τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κομμωτηρίου στην Ελλάδα η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στον επαγγελματία κομμωτή & barber.
Οι διαγωνισμοί της HAIRPROF διενεργούνται από το HAIRPROF CLUB GREECE που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κομμωτών OMC.
Mιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος του συλλόγου Κωμμωτών και Κουρέων Ν. Δράμας κ. Σοφία Κελετζή, είπε ότι οι δραμινοί -μέλη του συλλόγου- παρουσίασαν ένα show με χτενίσματα φαντασίας εμπνευσμένα από την φύση την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου. Ο σύλλογος της Δράμας ήταν και ο μοναδικός που παρουσίασε την δουλειά του στο πολύ επιτυχημένο event. Επίσης ομάδα κομμωτών της Δράμας πραγματοποίησε show και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου με νυφικά χτενίσματα για την εταιρεία KYANA η οποία είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με καινοτόμες προτάσεις στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου.
Γενικότερα το επίπεδο των κομμωτών της Δράμας αποδείχθηκε και μέσα απο αυτή την διοργάνωση ότι είναι πολύ υψηλό, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι είναι ο μόνος σύλλογος κομμωτών και κουρέων που συμμετέχει στον συγκεκριμένο θεσμό.

Ωστόσο τα προβλήματα του κλάδου παραμένουν
Ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος στην Δράμα και όχι μόνο, αντιμετωπίζει υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες αρκετά σημαντικά προβλήματα. Το κυριότερο από αυτά όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κα Σοφία Κελετζή είναι αυτό της πειρατείας, δηλαδή της εργασίας ανθρώπων που εργάζονται παράνομα ως κομμωτές χωρίς άδεια και χωρίς επιτήδευμα σε οικίες. Το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε σήμερα, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης διευρύνθηκε είπε η κα Κελετζή, συμπληρώνοντας ότι λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τους.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας στις λειτουργούσες επιχειρήσεις, ο σύλλογος Κομμωτών και Κουρέων της Δράμας έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και διαμαρτυρίες προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, παρόλα αυτά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε μέχρι σήμερα. Το αντίθετο ακριβώς συνέβη.
Όπως αναφέρει πάντως η κα Σοφία Κελετζή οι δραμινοί θα πρέπει να εμπιστεύονται περισσότερο τους επαγγελματίες κομμωτές, οι οποίοι είναι πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον χώρο τους και προσφέρουν υπηρεσίες επιπέδου. Πέραν των άλλων όμως θα πρέπει να στηριχθούν και οι εναπομένουσες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που κάτω από δύσκολες συνθήκες σήμερα, συνεχίζουν να καταβάλλουν φόρους και να προσφέρουν στα έσοδα τους κράτους για την κάλυψη των αναγκών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!