Επαφές Δράμας-Καβάλας για τα σχέδια του ΟΣΕ

0
5393

Διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο αποκλειστικά για την νέα σιδηροδρομική χάραξη ζήτησε η “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”
Tάσος Χατζηγιάννης: “Αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα”

Για πρώτη φορά ίσως, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, τη Δευτέρα, το ζήτημα του αποκλεισμού της πόλης από τη νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής. Το θέμα έθεσε η δημοτική παράταξη “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” που ζήτησε να πραγματοποιηθεί συζήτηση και σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία των περιφερειακών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει κοινή γραμμή για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κ. Στ. Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”, είπε ότι θα πρέπει να γίνει επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ίσως και με μοναδικό θέμα την νέα σιδηροδρομική χάραξη που αφήνει εκτός σχεδιασμού τη Δράμα και τις Σέρρες.
Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για την κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της νέας χάραξης που είναι ήδη υπό διαβούλευση και αποκλείει τις δυο πόλεις από την νέα σιδηροδρομική γραμμή. Ωστόσο ανέφερε και την ύπαρξη δυο άλλων εναλλακτικών προτάσεων, οι οποίες είναι εφικτό να εφαρμοστούν και δεν αποκλείουν τη Δράμα από το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο. Είπε, επίσης, ότι πρόκειται για προτάσεις που δεν έχουν επιπλέον κόστος σε σχέση με εκείνη που σχεδιάζει ο ΟΣΕ και ότι θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας να στείλει την απόφαση που θα λάβει σχετικά με το θέμα στη διαβούλευση που γίνεται αυτή την στιγμή για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της νέας χάραξης.
Ο κ. Ηλιόπουλος συνέχισε ότι για το ίδιο θέμα κατατέθηκαν ενστάσεις εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον κ. Κώστα Κατσιμίγα, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας –ο οποίος είχε αναλύσει διεξοδικά το θέμα της νέας χάραξης τις προηγούμενες ημέρες μιλώντας στα “Χ”. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” είπε επίσης ότι η εναλλακτική πρόταση του κ. Κατσιμίγα δεν αφήνει εκτός δικτύου την Δράμα και τις Σέρρες είναι εφικτή.
“Καλό είναι να καλέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Κατσιμίγα και όλες τις παρατάξεις της Περιφέρειας για να πάρουμε μια απόφαση, που είναι απόφαση ζωής για τον τόπο μας. Είμαστε αποκλεισμένοι από την Εγνατία, να μην είμαστε αποκλεισμένοι και από τη Σιδηροδρομική Εγνατία. Είναι ένα ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε τώρα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.
Για το πρόβλημα που προκύπτει για τη Δράμα και όχι μόνο, με την νέα σιδηροδρομική χάραξη που σχεδιάζει ο ΟΣΕ, μίλησε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Χατζηγιάννης, ενημερώνοντας ότι έχουν ήδη γίνει επαφές μεταξύ του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, του Δημάρχου Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη και του προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας. Εξήγησε ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αναμένεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΣΕ και θα ακολουθήσει πλήρης ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εξεταστούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την πλευρά του Δήμου Δράμας. “Από την ενημέρωση που έχω από τον Δήμαρχο κ. Χρ. Μαμσάκο, οι κινήσεις του Δήμου Δράμας θα γίνουν είτε στο τέλος αυτής της εβδομάδας είτε στις αρχές της επόμενης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγιάννης προσθέτοντας ότι ο Δήμος Δράμας είναι σε αναμονή και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να “σταυρώσει τα χέρια” για ένα τέτοιο ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ