Επαναφορά στο Δημόσιο αλλά… με αποστάσεις

0
2373

Χωρίς υποχρεωτικά τηλεφωνικά ραντεβού από χθες στις υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας. Από σήμερα και στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας.
Μιλούν στα “Χ” οι: Μιχάλης Τάσσου και Στέργιος Παρδαλίδης.

Χωρίς υποχρεωτικά τηλεφωνικά ραντεβού γίνεται από χθες, Τρίτη, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπως εξήγησε στα “Χ” ο κ. Στέργιος Παρδαλίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού της ΠΕ Δράμας. Η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν γίνεται πλέον με ραντεβού, κάτι που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.

Πρόκειται για την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου, την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με την απόφαση, οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Αυτό που ισχύει πλέον είναι ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου προϊσταμένου, τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών.
Παράλληλα, όπως απορρέει από την ίδια απόφαση, σε όλους τους χώρους συνάθροισης, ανοικτούς και κλειστούς, τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων. Επίσης, σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, ενώ για κάθε παράβαση των κανόνων ελάχιστης απόστασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
To νέο καθεστώς πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες επαναφέρει τους ρυθμούς εξυπηρέτησης των πολιτών στις συνθήκες που ίσχυαν πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι στην ΠΕ Δράμας η είσοδος των πολιτών ήταν ελεγχόμενη από τις 17 Μαρτίου και γινόταν μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Οι οδηγίες που είχαν δοθεί ήταν η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς ή κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Επίσης, οι πολίτες των οποίων οι υποθέσεις είχαν επείγοντα χαρακτήρα, θα έπρεπε να κλείνουν ραντεβού για συγκεκριμένη ώρα και ημέρα, προκειμένου να έρθουν σε δια ζώσης επικοινωνία με τα στελέχη των υπηρεσιών και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Η επαναφορά στο καθεστώς των επισκέψεων χωρίς το υποχρεωτικό τηλεφωνικό ραντεβού επανέρχεται και στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας από σήμερα, 10 Ιουνίου, με βάση σχετική εγκύκλιο την αμέσως προηγούμενη μέρα, όπως είπε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, σημειώνοντας ότι το ΚΕΠ θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με σειρά προτεραιότητας (με χαρτάκι). Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, παραμένει η υποχρέωση τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας του ενάμιση μέτρου μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, όπως είπε ο κ. Τάσσου, συνεχίζεται κανονικά η εξυπηρέτηση των πολιτών κατά το ωράριο λειτουργίας τους. Δεν υπάρχει υποχρέωση για τηλεφωνικό ραντεβού, ωστόσο ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι ότι καταγράφονται οι πολίτες που εισέρχονται και εξέρχονται στο Δημαρχείο.
Επίσης ισχύει ο περιορισμός της παρουσίας έως δέκα ατόμων ανά όροφο.
Ο κ. Τάσσου επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι καταργείται η υποχρέωση τηλεφωνικού ραντεβού, ο Δήμος Δράμας προτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση ώστε να αποφεύγεται η φυσική επαφή μεταξύ υπαλλήλων και δημοτών, όχι μόνο λόγω του covid -19 αλλά και για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο κ. Θεοδωρικάκος και οι συναρμόδιοι υπουργοί, πλέον, επιτρέπεται η χρήση σε όλες τις ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια, για την κάλυψη αναγκών προπόνησης, ατομικής ή ομαδικής, από αθλητές σωματείων, τμημάτων αμειβομένων αθλητών και ανωνύμων αθλητικών εταιρειών και αθλούμενους υπό συγκεκριμένους όρους.
Επίσης, από 6 Ιουνίου επιτρέπεται η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ