Επανέρχεται προς συζήτηση η εκκαθάριση του παλιού Φεστιβάλ

-Στις 31 Μαρτίου θα ζητηθεί το θέμα και αναμένεται η λήψη απόφασης για να ακολουθήσει η αποπληρωμή των επαγγελματιών - Σε αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών προσέφυγαν οι επαγγελματίες προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία

0
2496

Επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας το θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς επιχείρησης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στη συνεδρίαση που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 31 Μαρτίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δράμας κ. Δαλακάκης, που είχε θέσει το θέμα των παλιών οφειλών του Φεστιβάλ στις 24 Φεβρουαρίου, είχε αναφέρει ότι επαγγελματίες της περιοχής στους οποίους η παλιά επιχείρηση του Φεστιβάλ έχει οφειλές, κατέθεσαν αναφορές στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες ζητούν τις ενέργειες του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταφέρουν επιτέλους να πληρωθούν. Ο ίδιος, τότε, είχε σημειώσει μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι γίνεται συζήτηση για οφειλές που τείνουν προς παραγραφή αλλά δεν υπάρχει αναφορά στην ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων ώστε να μπορεί να υπολογιστεί το πέρας της προθεσμίας. Είχε δεσμευτεί επίσης, ότι θα υπάρξει έγγραφη ενημέρωση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους και ότι το θέμα της εκκαθάρισης θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο (κάτι που πρόκειται να γίνει στη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου).

Στην επικείμενη συνεδρίαση, ο κ. Δαλακάκης θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι αφού πήρε το κείμενο της τελικής εκκαθάρισης απευθύνθηκε στις διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού, Οικονομικών αλλά και στη Νομική Υπηρεσία από τις οποίες ζήτησε να διατυπώσουν απόψεις και τυχόν επιφυλάξεις, ως προς την απόφαση για την έγκριση της τελικής  έκθεσης εκκαθάρισης. Στη συνέχεια οι υπηρεσίες διαβίβασαν στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, οποιοδήποτε έγγραφο ή εισήγηση που θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του το σώμα για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης. Θα κάνει γνωστό επίσης ότι δεν του διατυπώθηκαν επιφυλάξεις από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας και ότι ο ίδιος συμφωνεί με τη Νομική Υπηρεσία πως η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της τελικής έκθεσης εκκαθάρισης, είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της παλιάς δημοτικής επιχείρησης του Φεστιβάλ προς τρίτους.

 

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι, το θέμα της ψήφισης της εκκαθάρισης του παλιού Φεστιβάλ είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δεκέμβριο του 2018. Ήταν δε, όπως και συνεχίζει να είναι προϋπόθεση, για να προχωρήσει η εξόφληση των οφειλών του παλιού Φεστιβάλ προς τους επαγγελματίες που εργάστηκαν για αυτό τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας. Το Δημοτικό Συμβούλιο τότε δεν ενέκρινε την έκθεση εκκαθάρισης και τον τελικό ισολογισμό εκκαθάρισης διατυπώνοντας επιφυλάξεις.

Σε αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών προσέφυγαν οι επαγγελματίες προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία

Μετά από τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους επαγγελματίες και την κατάθεση αναφορών από τους ίδιους προς το Υπουργείο Εσωτερικών το θέμα επανέρχεται προκειμένου ο Δήμος Δράμας και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες.
Αν το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, πέρα από την ενημέρωση, κληθεί να λάβει απόφαση για την αποδοχή της τελικής εκκαθάρισης, είτε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, είτε σε επόμενη, αυτή τη φορά το πόρισμα της τελικής εκκαθάρισης θα υπερψηφιστεί και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Χ», τουλάχιστον η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τείνει πλέον προς τη θέση αυτή.
Εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει το τελικό πόρισμα των εκκαθαριστών, θα μπορέσει να ανοίξει η διαδικασία καταβολής των οφειλομένων τουλάχιστον προς τους επαγγελματίες που έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ