Προχωρά σε διαγωνισμό το έργο του χειμάρρου Λευκογείων Χρυσοκεφάλου

Έργο 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων

0
16362

Σε διαγωνισμό προχωρά το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης τμημάτων των χειμάρρων Λευκογείων – Χρυσοκέφαλου του Δ. Νευροκοπίου του Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ μετά την σχετική έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το έργο αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και τον καθαρισμό από απορρίμματα μπάζα και βλάστηση της κοίτης του χειμάρρου Λευκογείων – Χρυσοκεφάλου στα εξής τμήματα:

  • Το πρώτο τμήμα μήκους 1.100 μέτρων που βρίσκεται σε απόσταση 1.400 μέτρων από την διασταύρωση εισόδου του οικισμού Εξοχής και επί της οδού Κ. Νευροκοπίου – Εξοχής, προς το ρεύμα καθόδου της οδού προς Κ. Νευροκόπι.
  • Το δεύτερο τμήμα συνολικού μήκους 3.700 μέτρων, με αρχή από το σημείο που βρίσκεται 2.250 μέτρα από την διασταύρωση εισόδου του οικισμού Εξοχής και επί της οδού Κ. Νευροκοπίου – Εξοχής, προς το ρεύμα καθόδου της οδού προς Κ. Νευροκόπι.
  • Το τρίτο τμήμα συνολικού μήκους 5.000 μέτρων, που βρίσκεται μεταξύ των αγροκτημάτων Λευκογείων και Χρυσοκεφάλου.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει τον καθαρισμό συντήρηση και επισκευή υφιστάμενου κυβωτοειδούς τεχνικού έργου επί του αγροκτήματος Λευκογείων. Τον καθαρισμό συντήρηση-επισκευή υφιστάμενου τεχνικού σωληνωτού Φ100 επί του αγροκτήματος Χρυσοκεφάλου.

 

Ο χείμαρρος Νευροκοπίου στον οποίον συμβάλλουν (είναι αποδέκτης) οι χείμαρροι Λευκογείων – Χρυσοκεφάλου, είναι από τους σημαντικότερους του λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου και με τον καθαρισμό των χειμάρρων που χύνονται σε αυτόν, θα βελτιωθεί η λειτουργία του συνολικού υδραυλικού δικτύου της περιοχής, διότι τα τελευταία χρόνια σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν πλημμύρες στην περιοχή. Η σκοπιμότητα του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία των αγροκτημάτων της περιοχής και των οικισμών Εξοχής, Λευκογείων, Χρυσοκεφάλου και της Τ.Κ. Νευροκοπίου. Για τον καθαρισμό των τμημάτων του χειμάρρου και την επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων θα γίνουν οι εξής εργασίες: Καθαρισμός από απορρίμματα μπάζα και βλάστηση της κοίτης. Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων. Επισκευή των υφιστάμενων σαρζανέτ όπως και επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων τεχνικών έργων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΣΑΕΠ 531, ως υποέργο του έργου: «Αποκατάσταση των ζημιών και επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ