Επανεξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Σμολοκτός

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας

0
4722
Ψηφοφορία του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας

Eπανεξελέγη στην θέση του προέδρου ο κ. Νίκος Σμολοκτός μετά τις εκλογές στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Δράμας ¨ο Άγιος Στυλιανός¨ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2018-2021.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Το πρωί της Κυριακής συνήλθε σε σώμα το νέο ΔΣ του συλλόγου με την συμμετοχή όσων αναδείχθηκαν από τις εκλογές. Στο νέο ΔΣ πρόεδρος είναι ο Νίκος Σμολοκτός, αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας ο Αντώνης Στάικος και  Ταμίας ο Σάββας Κωνσταντινίδης. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν Πρόεδρος ο Μιχάλης Κελέογλου,  μέλος Γεώργιος Καρασαββίδης και μέλος επίσης η κ. Κεμπαπτσικαλιώτη.

Η προσέλευση των μελών του συλλόγου κατά την διαδικασία των εκλογών όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας Νικόλαος Σμολοκτός, ήταν ικανοποιητική και αντιπροσώπευε το σώμα των εκλογέων, παρόλα αυτά θα ήταν καλό να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση εξήγησε ο κ. Ν. Σμολοκτός για να προσθέσει στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες με κάθε τρόπο όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που καίει την πατρίδα μας. Θα πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά διότι όπως πάμε  οι Έλληνες που θα κατοικούν στην Ελλάδα τα επόμενα 40 – 50 χρόνια  δεν θα είναι πάνω από 4 εκατομμύρια…”

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Δράμας είναι ένας από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Δράμα, καθώς μέλη του συλλόγου είναι οικογένειες από περιοχές ν. Σερρών και Καβάλας.

Το 1924 μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με την ανταλλαγή των πληθυσμών ιδρύθηκαν οι πρώτες ομάδες πολυτέκνων, στην Προσοτσάνη, στο Κ. Νευροκόπι, στο Δοξάτο και στο Καλαμπάκι. Το 1929 συγκεντώνονται όλες οι ομάδες και ιδρύουν τον κεντρικό πολυτεκνικό Σύλλογο του Ν. Δράμας με έδρα την Δράμα, το δε 1931 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με έδρα την Αθήνα. Έκτοτε από το 1931-1955 λόγω των κρισίμων γεγονότων και των πολέμων δεν αναβρέθηκε το αρχείο του Συλλόγου, που πιθανόν να καταστράφηκε. Το 1960 εμφανίζεται το πρώτο καταστατικό με έγκριση του Πρωτοδικείου Δράμας και στο οποίο αναφέρεται το Διοικητικό Συμβούλιο.

Από τους πρώτους πρόεδρους υπήρξε ο αείμνηστος Ζαχαριάδης Γρηγόριος, 1960-1972 ο άνθρωπος που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Δράμας.Τα έτη 1979-1981 αγοράζεται το πρώτο μικρό αλλά εξυπηρετικό γραφείο του συλλόγου από τον τότε πρόεδρο κ. Θωμά . Κατόπιν πολλών προσπαθειών επί προεδρίας κ. Παπαδόπουλου Ανέστη, αγοράζεται το νέο γραφείο του συλλόγου επί της οδού Άρμεν 24. Τα έτη 1993-1995 επί προεδρίας κ. Νιζάμη Δημητρίου αγοράζεται η αποθήκη διανομών επί της οδού Φιλιππουπόλεως 37 στη Δράμα.

Έκτοτε ο σύλλογος λειτουργεί και προσφέρει τις υπηρεσίες στα μέλη του συλλόγου ενεργώντας φιλανθρωπικό έργο στηρίζοντας τις πάσχουσες οικονομικά πολύτεκνες οικογένειες.

Εορτάζει στην μνήμη του Αγίου Στυλιανού προστάτη του συλλόγου. Ενεργεί εκδηλώσεις και βραβεύσεις αριστούχων μαθητών, διανέμει σχολικά είδη και τσάντες στα πρωτάκια. Μέσω του τύπου και της τηλεόρασης οργανώνει ημερίδες και εκπομπές που στοχεύουν στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος αφενός και αφετέρου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την σωστή ενημέρωση των νέων ζευγαριών για απόκτηση παιδιών. Εκτός των ανωτέρω ενεργεί και πολλές άλλες παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία με στόχο να στηρίξει την ανανέωση του πληθυσμού της Πατρίδος μας για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος.

Είναι φορέας κοινωνικής φροντίδας με ειδική πιστοποίηση που δόθηκε για το έργο που επιτελεί από το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1390/2010. Επίσης  έχει πιστοποιηθεί ως ΜΚΟ  με νομαρχιακό και εθνικό μητρώο.

Έχει υλοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα από το κοινωνικό ταμείο και συνεργάστηκε με φορείς και συλλόγους  από όλη την Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό.

Έχει   συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φόρουμ και συνέδρια, καθώς με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Νικολάου Σμολοκτού διοργάνωσε με την ΑΣΠΕ το 9ο πανελλήνιο συνέδριο Πολυτέκνων με ΘΕΜΑ:“ Παιδί και παιδεία” στο δημοτικό ωδείο Δράμας το 2008. Δημιούργησε την δανειστική βιβλιοθήκη στη Δράμα.  Την Μονάδα διανομών παραμεθορίων περιοχών Κ. Νευροκοπίου.

Εκδίδει την εφημερίδα ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ δίμηνη έκδοση, επίσης ο Πρόεδρος παρουσιάζει από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι εβδομαδιαία εκπομπή με το ίδιο θέμα. Η  δύναμη του συλλόγου είναι οι 2.300 δύο χιλιάδες τριακόσιες πολύτεκνες οικογένειες που διαμένουν στο νομό Δράμας και στα περίχωρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ