Επανήλθαν τα σχολικά γεύματα σε δέκα σχολεία της Δράμας

0
6827

Άρχισε από χθες και πάλι η διάθεσή τους στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Άρχισε από χθες και πάλι η διάθεση σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Δράμας που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Η διάθεση των σχολικών γευμάτων είχε διακοπεί όταν ανεστάλη και η λειτουργία των διά ζώσης μαθημάτων λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Ωστόσο, τα σχολικά γεύματα συνέχισαν να διατίθενται στο Ειδικό Σχολείο της Δράμας το οποίο δεν έπαψε την λειτουργία του, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» χθες η υπεύθυνη σχολικών γευμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κα Παυλίνα Αβερκιάδου.
Η σχετική υπουργική απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2021 και υπεγράφη από την μέχρι πρότινος Υφ. Παιδείας Εργασίας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και την Υφ. Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα δημοτικά σχολεία μεταξύ των οποίων είναι ενταγμένα και 10 σχολεία της Δράμας. Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κυργίων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου και το Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους.
Τα σχολεία αυτά παρείχαν σχολικά γεύματα στους μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2020. Το πρόγραμμα διακόπηκε με τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας, πλην της περίπτωσης του Ειδικού Σχολείου Δράμας, το οποίο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Από χθες, με την επανέναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας, τα σχολικά γεύματα επανήλθαν στο σύνολο των δέκα σχολείων της Δράμας που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, διαβεβαίωσε η υπεύθυνη σχολικών γευμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι τα σχολεία είναι τα ίδια που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα και της περσινής χρονιάς.
«Η σύμβαση που υπήρχε για την παροχή των γευμάτων ίσχυσε μέχρι 31 Δεκεμβρίου ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε νέα σύμβαση για άλλους δύο μήνες και θα ακολουθήσει επόμενη σύμβαση μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα σχολικά γεύματα μεταφέρονται στα σχολεία μέσω εταιρείας κέτερινγκ και διανέμονται στα παιδιά μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος το μεσημέρι» εξήγησε στα «Χ» η κα Αβερκιάδου.
Τα 10 σχολεία της Δράμας συμμετείχαν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019, με την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων. Ο Νομός Δράμας ήταν ο μόνος που βρισκόταν εκτός του προγράμματος των σχολικών γευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, παρά την επέκταση του προγράμματος μέχρι και τη σχολική περίοδο 2018-2019, κάτι που ευτυχώς άλλαξε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη τέσσερα χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ