«Ζεστάθηκε» στη Δράμα η αγορά καυσίμων

0
3355

– Αυξημένη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης το τελευταίο διάστημα
– Στα 84-87 λεπτά το λίτρο διαμορφώνεται η τιμή στην πόλη μας

Αναθερμάνθηκε η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στη Δράμα, ειδικά μετά την έναρξη της περιόδου υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης η οποία έληγε χθες Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με υπαρκτή την πιθανότητα παράτασης.
Η τιμή του καυσίμου αυξήθηκε σε σχέση με την έναρξη της περιόδου διάθεσής του ωστόσο, φαίνεται ότι η προοπτική καθόδου των θερμοκρασιών από τη μία και το βοήθημα του επιδόματος από την άλλη αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Δράμας κ. Ιωάννης Κεσκίνογλου σχετικά με την άνοδο των τιμών είπε ότι οι τάσεις είναι ανοδικές, εξηγώντας ότι η τιμή στο βαρέλι διεθνώς έχει ξεφύγει και κυμαίνεται γύρω στα 55 δολάρια. Ωστόσο, στη Δράμα το πετρέλαιο πωλείται από 84 έως 87 λεπτά το λίτρο, σε μια προσπάθεια των βενζινοπωλών της Δράμας να συγκρατήσουν τις τιμές, όπως εξήγησε ο κ. Κεσκίνογλου, προσθέτοντας ότι στην αρχή της περιόδου διάθεσής του, δηλαδή από τις 15 Οκτωβρίου, το καύσιμο ξεκίνησε να πωλείται με 75 λεπτά το λίτρο.
«Η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης έκλεισε τη Δευτέρα και το μόνο πρόβλημα που εντοπίστηκε είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν να δουν το ποσό που δικαιούνται. Αυτό θα υπολογιστεί από την πολιτεία με βάση τον ταχυδρομικό κωδικό της κάθε περιοχής, αφού φέτος οι επιδότηση παρουσιάζει διαφορές ακόμη και στον ίδιο νομό ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής. Δηλαδή το επίδομα μπορεί να ανέλθει στο Νευροκόπι μέχρι και 650 ευρώ ενώ στην πόλη της Δράμας μέχρι 500 ευρώ» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Δράμας.

Τι ισχύει φέτος για τη χορήγηση του επιδόματος
Σε ό,τι αφορά τις φετινές αλλαγές για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, στα θετικά καταλογίζεται το γεγονός ότι όσοι θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης μπορούν να το κάνουν μέχρι και 28 Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων και να πάρουν τα χρήματά τους στα τέλη Μαρτίου, όπως είπε ο κ. Κεσκίνογλου εξηγώντας ότι κατά την περσινή περίοδο δεν επιδοτήθηκαν όσοι προμηθεύτηκαν πετρέλαιο μετά τις 31 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα κατανομής του επιδόματος θέρμανσης έχει αλλάξει, όπως είχε προαναγγελθεί, και οι συντελεστές με βάση τους οποίους υπολογίζεται το ύψος του επιδόματος διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Έτσι, στο Νευροκόπι ο συντελεστής του επιδόματος φέτος είναι 1,08 στην Προσοτσάνη είναι 0,87, στο Παρανέστι 0,85, στη Δράμα 0,84 και στο Δοξάτο 0,80. Συγκριτικά αξίζει να αναφερθεί ότι στην πόλη της Ξάνθης ο συντελεστής είναι 0,82 και στην πόλη της Καβάλας 0,76.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα καύσιμα, η κατανάλωσή τους στη Δράμα είναι αυτή τη στιγμή μειωμένη κατά 50% περίπου σε σχέση με την περίοδο πριν από το lockdown.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ