Πιο κοντά η σχολή κινηματογράφου

0
14710

– Ολοκληρώνεται η κατάρτιση του προγράμματος σπουδών, όπως δήλωσε στα «Χ» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας
– Γ. Δεμερτζής: «Εκτιμώ ότι μέσα στο 2021 θα έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις για τη δημιουργία της σχολής»

Πιο κοντά στη λειτουργία της σχολής κινηματογράφου στη Δράμα, που θα λειτουργήσει ως προπτυχιακό τμήμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, βρίσκεται η Δράμα, καθώς ολοκληρώνεται η κατάρτιση του προγράμματος σπουδών της σχολής, όπως δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, ενώ πρόσθεσε ότι η έγκριση του προγράμματος θα περάσει από τη διοικούσα επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου εντός του Φεβρουαρίου.
«Η επιτροπή σύνταξης του προγράμματος σπουδών, στην οποία συμμετέχει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΦΤΜΜ Δράμας κ. Γιάννης Σακαρίδης, εργάστηκε με ταχύτητα και αποτέλεσμα ώστε φθάσουμε σε αυτό το σημείο της διευθέτησης και των τελευταίων λεπτομερειών του προγράμματος. Στη συνέχεια, η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΠ θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις» εξήγησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.
Εφόσον το πρόγραμμα σπουδών πάρει έγκριση από το ΕΑΠ, θα πρέπει να ακολουθήσει η σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο η σχολή να είναι έτοιμη για να λειτουργήσει στη Δράμα. Ωστόσο, ένα πρακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι το κατά πόσο θα είναι έτοιμη η βιβλιογραφία για την υποστήριξη της λειτουργίας των μαθημάτων της σχολής.
«Θεωρώ ότι για την εξέλιξη αυτή έχει διαδραματίσει ρόλο και η διοίκηση του ΕΑΠ. Βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Η διοίκηση του ΕΑΠ έτρεξε το θέμα της προετοιμασίας για τη λειτουργία της σχολής με ανθρώπους που ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται και πλέον έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα και αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Εκτιμώ ότι μέσα στο 2021 θα έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις για τη δημιουργία της σχολής, όπως η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ κλπ.» επεσήμανε συμπερασματικά ο κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Σχετικά με το πρόγραμμα της σχολής, στην τελευταία του επίσκεψη στη Δράμα ο πρόεδρος του ΕΑΠ κ. Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας είχε ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι το πρόγραμμα σπουδών να είναι μοντέρνο και επίκαιρο. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι: «Τα αντικείμενα του κινηματογράφου επεκτείνονται όλο και περισσότερο τεχνολογικά. Έτσι, θα υπάρχει η δυνατότητα, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς και την ακαδημαϊκή ομάδα που έχει συσταθεί, να προχωρήσουμε σε ένα μοντέρνο προπτυχιακό τμήμα. Παράλληλα, πρόθεσή του ΕΑΠ είναι σταδιακά να επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του κινηματογράφου, ενώ προοπτική είναι το τμήμα αυτό να επεκταθεί και στον χώρο των σπουδών δημοσιογραφίας. Έναν χώρο εξαιρετικά γρήγορα εξελισσόμενο σε τεχνολογία, σε δυναμικό και σε σπουδές» είχε πει ο κ. Ζώρας, εξηγώντας ότι αυτή θα είναι η εισήγησή του στη διοικούσα επιτροπή του ΕΑΠ.
«Το ΕΑΠ θα σταθεί δίπλα στο brand name του φεστιβάλ και η σχολή κινηματογραφικών και δημοσιογραφικών σπουδών που ελπίζω ότι θα αναπτυχθεί θα έχει προφανώς ως σημείο αναφοράς τη Δράμα και όλο το ερευνητικό κομμάτι θα διεξάγεται εδώ. Πιστεύω ότι θα φθάσουμε σε ένα αίσιο και θετικό αποτέλεσμα» είχε δεσμευτεί τον Σεπτέμβριο από τη Δράμα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!