Τρισδιάστατες διαβάσεις στον Δήμο Παρανεστίου

0
3506

– Περισσότερο χρώμα αλλά και φαντασία αποφάσισε να βάλει στη ζωή των δημοτών του ο Δήμος Παρανεστίου
– Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Θα το επεκτείνουμε όπου υπάρχει ανάγκη να γίνουν διορθώσεις και συντηρήσεις στις διαβάσεις πεζών»

Ένα ακόμη εντυπωσιακό βήμα στην αναβάθμιση της εικόνας του και, κατ’ επέκταση, της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών του έκανε ο Δήμος Παρανεστίου χθες με την ολοκλήρωση των νέων διαβάσεων πεζών με τρισδιάστατα και ευφάνταστα σχήματα έξω από τα σχολεία τα οποία λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.
Εικόνες που μάλλον σπάνια συναντά κανείς σε ελληνικούς δήμους δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που γέμισε ικανοποίηση και άλλαξε τη διάθεση των μαθητών οι οποίοι επέστρεψαν χθες στα σχολεία, όπως και των υπολοίπων κατοίκων του ακριτικού δήμου.
Οι διαβάσεις που σε έχουν τρισδιάστατη μορφή με τη μορφή πλήκτρων πιάνου και όχι μόνο, άρχισαν να κατασκευάζονται πριν από δυο μήνες και παρά τις καιρικές δυσκολίες παραδόθηκαν πριν την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων στα σχολεία.
Εξηγώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» την πρωτοβουλία του Δήμου Παρανεστίου, ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καγιάογλου σημείωσε ότι: «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία κι εφόσον είναι επιτακτική ανάγκη να διορθώσουμε και να συντηρήσουμε τις διαβάσεις πεζών που υπάρχουν, θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να βάλουμε λίγο περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητά των συνδημοτών μας. Ξεκινήσαμε από τα σημεία που βρίσκονται οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και θα το επεκτείνουμε όπου υπάρχει ανάγκη να γίνουν διορθώσεις και συντηρήσεις στις διαβάσεις πεζών».
Οι νέες διαβάσεις δημιουργήθηκαν στη θέση των παλαιότερων και φθαρμένων διαβάσεων, έξω από τα Δημοτικά Σχολεία του Παρανεστίου, του Νικηφόρου και της Ανδριανής και έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς στο Παρανέστι και την Ανδριανή. Οι νέες διαβάσεις εντυπωσίασαν χθες τους μαθητές που επέστρεψαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση, τους γονείς τους αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους που ενθουσιάστηκαν από τις παρεμβάσεις του Δήμου Παρανεστίου.


Για τη δημιουργία τους προηγήθηκε συμφωνία με επιχείρηση της Δράμας η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα του Δήμου Παρανεστίου χρησιμοποιώντας διχρωμία και τριχρωμία στη δημιουργία των νέων διαβάσεων ή και περισσότερα χρώματα.
Τα συγχαρητήρια τηλέφωνα στον Δήμο Παρανεστίου ήταν πάρα πολλά κατά τις προηγούμενες ημέρες δείγμα της ευρείας αποδοχής που είχε η πρωτοβουλία η οποία θα έχει και συνέχεια στις υπόλοιπες διαβάσεις πεζών του Δήμου όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Σχετικά με τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών ο Δήμος Παρανεστίου ανακοίνωσε χθες ότι: «Μια ακόμη μικρή έκπληξη ετοιμάσαμε για τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας Θα την δουν σήμερα το πρωί επιστρέφοντας στα θρανία. Όλες οι διαβάσεις πεζών έξω από όλα τα σχολεία του δήμου μας θα δούμε να αιωρούνται, να είναι τρισδιάστατες, σε σχήμα πλήκτρων του πιάνου, δίχρωμες και πολύχρωμες που συνθέτουν αυτή τη νέα παρέμβαση. Μία παρέμβαση που όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τους μαθητές κάνοντας πιο χαρούμενη την επιστροφή τους στα σχολεία, αλλά θα συμβάλλει και στην ασφάλειά τους. Τι κι αν οι συνθήκες που επικρατούν σε όλο τον κόσμο είναι τέτοιες που δεν ευνοούν την υλοποίηση έργων; Εμείς συνεχίζουμε, έχοντας γνώμονα την ευχαρίστηση και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Δεσμευόμαστε λοιπόν στην πραγματοποίηση κι άλλων τέτοιων παρεμβάσεων και σε άλλα σημεία του δήμου μας, προκειμένου να κάνουμε πιο όμορφη την ζωή των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων συνδημοτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ