Επανήλθε η συζήτηση για επίδομα τέκνων από τον Δήμο Δράμας

0
2628

Μετά τα πρόσφατα, ανησυχητικά δημογραφικά στοιχεία της απογραφής


Επανέφερε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, τη συζήτηση για το επίδομα τέκνων η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης “Project για τη Δράμα” κα Παρθένα Κιόρτεβε, με αφορμή και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες από τη στατιστική υπηρεσία και αφορούν την απογραφή του 2021, στοιχεία που δείχνουν μείωση του πληθυσμού στον Δήμο Δράμας κατά 3.351 άτομα από το 2011 και συνολική μείωση στον Νομό Δράμας της τάξης του 11.9% στο διάστημα της ίδιας δεκαετίας.
«Η μείωση του πληθυσμού είναι τρομακτική για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Είχα κάνει πρόταση για τη χορήγηση επιδόματος 1000 ευρώ σε κάθε νεογέννητο παιδί, των κατοικοδημοτών του Δήμου Δράμας, όπως έκανε και ο Δήμος Προσοτσάνης. Ο κ. Παναγιωτίδης, μου είπε ότι είναι πολλές οι γεννήσεις στον Δήμο Δράμας, οπότε τα χρήματα που πρέπει να δοθούν είναι πάρα πολλά. Νομίζω όμως ότι μετά το αποτέλεσμα της απογραφής και την τρομακτική μείωση που έχουμε στον πληθυσμό της Δράμας, θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα. Αν όχι από το πρώτο παιδί, τουλάχιστον να δώσουμε το κίνητρο αυτό από το τρίτο ή το τέταρτο παιδί, ώστε να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο. Ξέρω ότι τα 1000 ευρώ δεν είναι τίποτα, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να βάλουμε φρένο στη μείωση του πληθυσμού. Το μέτρο αυτό είναι πολύ μικρό αλλά μπορούμε να το κάνουμε. Επίσης αν περιορίσουμε και τα έξοδα από τις συναυλίες και τα πάρτι, που κάνουμε το τελευταίο διάστημα, μπορούμε να βρούμε χρήματα για να τα μοιράσουμε στους δημότες» τόνισε η κα Κιόρτεβε.
Απαντώντας για το θέμα αυτό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, είπε ότι: «Μπορούμε να δούμε το θέμα πάλι. Για αρχή με τους ωφελούμενους του ΚΕΑ. Αν γίνεται βεβαίως. Θα πρέπει να δούμε τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά και να δούμε αν μπορούμε να το εντάξουμε (το απαιτούμενο ποσό). Δεν νομίζω ότι το ποσό είναι τόσο μεγάλο. Θα δούμε το θέμα αρχικά για κάποιες αδύναμες οικονομικά τάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Προσοτσάνης που θέσπισε ένα ανάλογο πρόγραμμα, ενισχύει οικονομικά με το ποσό των χιλίων ευρώ τις αδύναμες οικογένειες που απέκτησαν τέκνο από την 01-01-2021 έως την 31-12-2021. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Προσοτσάνης, η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ποσού 1.000 ευρώ σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που αποκτούν τέκνο και δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι γονείς κατοικοδημότες του Δήμου Προσοτσάνης που είναι οικονομικά αδύναμοι με ετήσιο καθαρό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ και για τις μονογονεϊκές οικογένειες των 10.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ