Επεκτείνει η ΔΕΥΑΔ τον έλεγχο των διαρροών

0
1523

Υπογράφεται αυτές τις ημέρες η σύμβαση για την επέκταση του συστήματος στις κοινότητες του Δήμου Δράμας.

Σε σύμβαση με ανάδοχο ο οποίος έχει προκύψει μετά από διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου που αφορά την επέκταση του συστήματος ελέγχου διαρροών του Δήμου Δράμας προχωρά αυτές τις ημέρες η ΔΕΥΑΔ. Πρόκειται για έργο συνολικής αξίας 1.735.714 ευρώ με το οποίο η δημοτική επιχείρηση προσδοκά να ελέγξει τα προβλήματα διαρροών στις κοινότητες του Δήμου Δράμας αφού μέσα στην πόλη το σύστημα αυτό είναι ήδη εγκατεστημένο.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της επέκτασης του συστήματος θα υπάρχουν έξω από κάθε κοινότητα του Δήμου Δράμας μηχανισμοί μετρητών που θα ελέγχουν την ποσότητα νερού που στέλνει το αντλιοστάσιο σε σχέση με την ποσότητα που τελικά κοστολογεί η ΔΕΥΑΔ. Η διαφορά που τυχόν θα υπάρχει μεταξύ των δυο μεγεθών θα δείχνει και την απώλεια νερού που μπορεί να προκύπτει από διαρροές του δικτύου ή παράνομες δραστηριότητες.
Με το σύστημα αυτό όπως σημειώνουν στελέχη της δημοτικής επιχείρησης θα υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια μεγάλη διαρροή για παράδειγμα στον Καλό Αγρό ή στα Κουδούνια προκειμένου να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή επέμβαση. Τέτοιοι σταθμοί οι οποίοι εντοπίζουν τα σημεία διαρροής θα τοποθετηθούν σε όλες τις κοινότητες. Το σύστημα θα έχει άμεση σύνδεση με την κεντρική διαχείριση της ΔΕΥΑΔ οπότε κάθε μεγάλη διαρροή θα εντοπίζεται στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Κατά συνέπεια θα μειώνεται η απώλεια του νερού άρα και η οικονομική ζημιά για την δημοτική επιχείρηση.
Οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΔ εκτιμούν ότι το έργο θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την δημοτική επιχείρηση όσο και για τον τελικό καταναλωτή. Μέσω του έργου θα επιτευχθεί κυρίως μικρότερο κόστος για την ΔΕΥΑΔ, περιβαλλοντικό όφελος για την περιοχή από την ορθολογική χρήση του νερού και μεταξύ άλλων μείωση της ταλαιπωρίας των καταναλωτών αφού συντομεύει ο χρόνος διάγνωσης και επισκευής των βλαβών διαρροής στο δίκτυο.
Πρόκειται ουσιαστικά για την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος μείωσης διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης και υποδομές ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α. ΔΡΑΜΑΣ στο Δήμο Δράμας οι οποίες παρουσιάζουν ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο, μεγάλο επίπεδο μη τιμολογούμενου νερού (μη ανταποδοτικό νερό), αυξημένο δείκτη διαρροών, μη ορθολογικό τρόπο λειτουργίας ενώ απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού λόγω της απουσίας εξοπλισμού παρακολούθησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις εσωτερικές υποδομές των δικτύων ύδρευσης.
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση εξοπλισμού είκοσι εννέα τοπικών σταθμών ελέγχου (Τ.Σ.Ε.) για την παρακολούθηση των κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιότητα, λειτουργία αντλιών κλπ) οι οποίες θα παρακολουθούνται ασύρματα από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!