Επί τάπητος αύριο οι μελέτες του Δήμου Δράμας για την αναβάθμιση των μονοπατιών πεζοπορίας

0
907

– Πρόκειται για 2 μελέτες που αφορούν μονοπάτια πεζοπορίας συνολικού μήκους 86 χιλιομέτρων
– Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω της αξιοποίησης και προβολής των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος


 

Η οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Μελέτη για τη δημιουργία – αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας εντός των διοικητικών ορίων της ΔΕ Σιδηρονέρου, του Δήμου Δράμας και τη μελέτης εντός των διοικητικών ορίων της ΔΕ Δράμας, του Δήμου Δράμας, συζητιέται αύριο στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας.
Ο Δήμος Δράμας σκοπεύει να υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» που χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε σε μελετητές τη σύνταξη μελέτης με τίτλο «Μελέτη για τη δημιουργία – αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας εντός των διοικητικών ορίων της ΔΕ Σιδηρονέρου, του Δήμου Δράμας».
Σκοπός της μελέτης η οποία συντάχθηκε από Μελετήτρια Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο για λογαριασμό του Δήμου Δράμας, είναι η ανάπτυξη – ανάδειξη δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Δράμας (Σκαλωτή, Κλειστά, Σιδηρόνερο, Καλλίκαρπο) εντός των διοικητικών ορίων της ΔΕ Σιδηρονέρου, του Δήμου Δράμας, της ΠΕ Δράμας, με κριτήριο τις βέλτιστες εθνικές και διεθνείς πρακτικές πεζοπορίας, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στην προσέλκυση επισκεπτών – πεζοπόρων. Στόχος είναι να επιτευχθεί αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης και προβολής των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος, παρέχοντας ποιοτικούς χώρους αναψυχής, συμβάλλοντας ενεργά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μελέτης.
Με την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί δημιουργία – αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών, διαδρόμων πεζοπορίας, συνολικού μήκους 31. 540 μ., που εμπίπτουν εντός δασικού χαρακτήρα εκτάσεων, όπως αναλυτικά περιγράφονται στη μελέτη και συγκεκριμένα: • Μονοπάτι «Σκαλωτή – Κλειστά», μήκους 3. 600 μ. • Μονοπάτι «Σκαλωτή – Ρούσκοβο», μήκους 3. 630μ. Μονοπάτι «Σιδηρόνερο – Καλλίκαρπος», μήκους 7. 930 μ. • Μονοπάτι «Διαδρομή Ρέματος Πηγών», μήκους 3. 760μ. Μονοπάτι «Πηγής Ρέμα», μήκους 2. 610μ. – Υπό Διάνοιξη • Μονοπάτι «Ρέμα πηγών – διασταύρωση Κόκκινα», μήκους 1. 650 μ. Μονοπάτι «Ρέμα πηγών – διασταύρωση Κόκκινα – Πλακόστρωτο», μήκους 3. 610 μ. Μονοπάτι «Ρέμα Καμπέρογλου – Οροπέδιο», μήκους 4. 750μ.
Επίσης όσον αφορά τη μελέτη για τη δημιουργία – αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας εντός των διοικητικών ορίων της ΔΕ Δράμας, του Δήμου Δράμας, που συντάχθηκε από μελετητές για λογαριασμό του Δήμου Δράμας, έχει σκοπό την ανάπτυξη – ανάδειξη δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Δράμας εντός των διοικητικών ορίων της ΔΕ Δράμας, του Δήμου Δράμας, την εξυπηρέτηση της δασικής αναψυχής, του ορεινού και αθλητικού τουρισμού, την προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καλύτερη προστασία του.
Στόχος είναι να επιτευχθεί αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης και προβολής των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος, με ποιοτικούς χώρους αναψυχής και η ενεργή συμβολή στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής δίνοντας ταυτόχρονα δυνατότητες συμμετοχής και στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών. Με την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί επί υφιστάμενων μονοπατιών – διαδρομών η δημιουργία – αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών, διαδρόμων πεζοπορίας, συνολικού μήκους 55. 114 μ., που εμπίπτουν εντός δασικού χαρακτήρα εκτάσεων.
Πρόκειται για τα μονοπάτια: Κορυλόβου με μήκος 9. 702 μ., Καλλιφύτου με μήκος 30. 574 μ., Κορυλόβου – ΑμεΑ με μήκος 572 μέτρα, Βαθύλακκου –Δενδρακίων –Λιβαδερού με μήκος 9. 207 μέτρα και Βαθυλάκκου –Ταξιαρχών με μήκος 5. 059 μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!