Επί τάπητος τίθεται την Παρασκευή η αναβάθμιση σε «Ολύμπια» και Ωδείο

0
600

1,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των δυο έργων με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης


Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα τεθεί προς έγκριση η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την προμήθεια εξοπλισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας με προϋπολογισμό 739.815 ευρώ. Παράλληλα θα τεθεί προς συζήτηση και η έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κινηματογράφου «Ολύμπια» συνολικού προϋπολογισμού 739.752 ευρώ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Την συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νίκο Γιατρομανωλάκη και την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, αλλά και την ύπαρξη της πρώτης έγκρισης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας και του δημοτικού κινηματογράφου «ΟΛΥΜΠΙΑ», είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάρτιο στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, εξηγώντας ότι το αρχικό αίτημα για τα δυο έργα προήλθε από την ανάγκη εξυπηρέτησης των αναγκών του φεστιβάλ, και την αναβάθμιση ειδικά του Δημοτικού Ωδείου που θα έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο για το φεστιβάλ αλλά και για το σύνολο των δράσεων Πολιτισμού, που διεξάγονται σε αυτό. «Το φεστιβάλ ήταν η αφορμή, για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη αίθουσα, με τα κατάλληλα συστήματα ήχου, εικόνας, νέα καθίσματα και νέα μηχανήματα κλιματισμού, αφού τα υπάρχοντα έχουν ξεπεράσει την εικοσαετία. Ζήτησα την ίδια αναβάθμιση και στους δυο χώρους. Θέλουμε πέρα από την λειτουργική τους αναβάθμιση, να έχουμε και ενεργειακή αναβάθμιση με λιγότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η προμήθεια εξοπλισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου περιλαμβάνει ειδικότερα:
To υποέργο της προμήθειας εξοπλισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας, προϋπολογισμού 655.255,43€ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας και αφορά την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού αντικατάστασης των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού των δαπέδων και των καθισμάτων.
Το υποέργο της προμήθειας μουσικών οργάνων του Δημοτικού Ωδείο Δράμας με προϋπολογισμό 74.560 ευρώ και με φορέα υλοποίησης, ως εταίρος, τον ΠΟΦΤΜΜΔ, για την προμήθεια μουσικών οργάνων και λοιπού μουσικού εξοπλισμού.
Επίσης περιλαμβάνει το υποέργο της παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τη διοίκηση του έργου προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας, για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην προετοιμασία δημοπράτησης των προαναφερθέντων προμηθειών (δηλαδή τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας), και παρακολούθηση της υλοποίησης των σχετικών συμβάσεων που θα προκύψουν μέχρι και την ολοκλήρωση των υποέργων της προμήθειας.
Σχετικά με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κινηματογράφου «Ολύμπια» συνολικού προϋπολογισμού 739.752 ευρώ σημειώνεται ότι σε συνεννόηση του Δημάρχου Δράμας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, έγινε καταρχήν αποδεκτή η πρόθεση υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης του Δήμου Δράμας ως φορέα υλοποίησης για το έργο τη προμήθειας εξοπλισμού αναβάθμισης του Κινηματογράφου «Ολύμπια» του Δήμου Δράμας συνολικού προϋπολογισμού 739.752 ευρώ που αφορά ειδικότερα την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού αντικατάστασης των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού των δαπέδων και των καθισμάτων.
Η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό της από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ