Ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά το «Καλλιτεχνικό χωριό VOLAX»

1
2129

Εκδηλώθηκε ήδη ενδιαφέρον από 10 διαφορετικές χώρες για το Φεστιβάλ που αρχίζει στις 25 Ιουλίου


Η έγκαιρη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού από τον Φεβρουάριο του 2022, για την πρώτη διοργάνωση με τίτλο «Καλλιτεχνικό χωριό VOLAX» που διοργανώνεται στον Βώλακα από τις 25 Ιουλίου, με διοργανωτές τον Δήμο Νευροκοπίου και την ΑΜΚΕ Artorro φαίνεται ότι είχε το δικό της καθοριστικό αποτέλεσμα. Ήδη το ενδιαφέρον που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο και όχι μόνο από τη χώρα μας είναι απρόσμενο και για τους ίδιους τους διοργανωτές.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Στέλλα Τσιότσιου από την πλευρά των διοργανωτών, τόνισε ότι η διοργάνωση έχει φθάσει πλέον στο 100% σε επίπεδο προετοιμασίας. Τόνισε ότι μια τέτοιου είδους διοργάνωση που είναι ταυτόχρονα φεστιβάλ αλλά περιλαμβάνει και σεναριακό μέρος, γίνεται για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα. Η ίδια εξήγησε ότι: “Ήδη έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 10 διαφορετικές χώρες και μας κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί είναι η πρώτη μας χρονιά και αυτές οι διοργανώσεις συνήθως θέλουν το χρόνο τους για να στηθούν και να προβληθούν. Μεταξύ των χωρών από τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι η Δανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία και η Ινδία. Ενδιαφέρον υπήρξε και από Έλληνες που μένουν σε αυτές τις χώρες αλλά και από κατοίκους των χωρών αυτών που είναι φιλέλληνες. Από τη χώρα μας υπάρχουν συμμετοχές ακόμη και από την Σαντορίνη και σε μεγάλο βαθμό από την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες διοργανώσεις κοντά στην πρωτεύουσα. Όλος αυτός ο κόσμος που εξέφρασε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει τόσο από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.volax-village.gr, όσο και από χορηγούμενες διαφημίσεις, αλλά και από το γεγονός ότι στους διοργανωτές περιλαμβάνονται μουσικοί που αποτελούν ουσιαστικά μια κοινότητα και ο ένας γνωρίζει τον άλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα πέντε ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή του Βώλακα έχουν ήδη κλείσει όλα σχεδόν τα δωμάτιά τους τις ημέρες που θα διαρκέσει το «καλλιτεχνικό χωριό». Η πρόταση του «Kαλλιτεχνικού χωριού VOLAX» που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι η μοναδική που υπάρχει στο είδος της από τη Λάρισα μέχρι και τον Έβρο. Εξάλλου το χωριό προσφέρεται για το καλοκαίρι και από πλευράς θερμοκρασιών το καλοκαίρι».

Το καλλιτεχνικό χωριό VOLAX, στον Βώλακα Δράμας, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2022. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνουν πενθήμερα σεμινάρια μουσικής (κλασικής, τζαζ, παραδοσιακής και βυζαντινής), χορού (σύγχρονου και παραδοσιακού), διήμερα αθλητικά σεμινάρια (krav maga, pole dancing, survival camp), καθημερινά μαθήματα γιόγκα, παράλληλες δράσεις για μεγάλους και παιδιά, καθώς και συναυλίες και παραδοσιακά γλέντια.
Η Δυτική εβδομάδα (25-29 Ιουλίου) θα περιλαμβάνει σεμινάρια: Πιάνο με τον Θοδωρή Τζοβανάκη. Τζαζ και αυτοσχεδιασμός με τον Δημήτρη Βασιλάκη. Κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο με τον Ντίνο Μάνο. Ισπανική κιθάρα με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο. Βιολοντσέλο με τον Χρήστο Κόζαλη Βιολί για ανωτέρα με τον Ανδρέα Παπανικολάου. Βιολί για αρχάριους και μέση με την Irene Topuria- Παπανικολάου. Σύγχρονος χορός με την Φωτεινή Μελετιάδου. Φλάουτο με τη Ρεβέκκα Μελετιάδου.
Η Ανατολική εβδομάδα (1-5 Αυγούστου) θα περιλαμβάνει τα σεμινάρια: Παραδοσιακά κρουστά με τον Βαγγέλη Καρίπη. Τοξωτά και αυτοσχεδιασμός με τον Σωκράτη Σινόπουλο. Παραδοσιακό τραγούδι με την Κατερίνα Παπαδοπούλου. Κλαρίνο με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο. Βυζαντινή μουσική με τον Πέτρο Παπαεμμανουήλ. Παραδοσιακός χορός με την Κατερίνα Αστερίου. Κανονάκι με τον Θανάση Κουλεντιανό. Ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη.
Το Σαββατοκύριακο ενδιάμεσα στις δύο εβδομάδες (30-31 Ιουλίου) θα λάβουν χώρα οι παρακάτω δράσεις: Survival camp με τον Γιάννη Ματαλλιωτάκη. Σεμινάριο μεσαιωνικής μουσικής με τον Κωστή Παπάζογλου. Παρουσίαση τοπικής Εθνοφαρμακολογίας και παρουσίαση βιβλίου με την Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και γευσιγνωσία των τοπικών βοτάνων από τον Γιάννη Ζαλίδα από το σπίτι του τσαγιού. Σεμινάριο τοπικών παραδοσιακών οργάνων και Μακεδονικής Λύρας με τον Γιώργο Μαυρίδη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, θα γίνεται μάθημα Hatha yoga με την Αλεξία Κολέτσου.
Σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις για μεγάλους και παιδιά, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν στα εργαστήρια ή όχι. Κάθε βράδυ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια του πολιτιστικού συλλόγου Βώλακα και after parties.

Πρόγραμμα Συναυλιών: Στις 25/7/2022, party καλωσορίσματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώλακα και Jazz Duo και jamming με τους Γιάννη Βασιλάκη στο σαξόφωνο και Ντίνο Μάνο στο Κοντραμπάσο. Στις 26/7/2022, χορός με πανιά στο ηλιοβασίλεμα από την Αλίκη και Τρίο Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Πιάνο από τους καθηγητές των εργαστηρίων Χρήστο Κόζαλη και Ρεβέκκα Μελετιάδου. Στις 27/7/2022, λογοτεχνική βραδιά με τον Μιχάλη Κατράκη και τον Χρήστο Σπυρόπουλο συνοδεία πιάνου του Γιάννη Κυριμκιρίδη και στη συνέχεια Οινογνωσία . Στις 28/7/2022, αυτοσχεδιασμός Σύγχρονου Χορού από τη Φωτεινή Μελετιάδου και στη συνέχεια Duetto Πιάνο και Βιολί από τους καθηγητές των εργαστηρίων Ανδρέα Παπανικολάου και Θοδωρή Τζοβανάκη. Στις 29/7/2022, παρουσιάσεις εργαστηρίων Δυτικής Εβδομάδας και στην συνέχεια Navarino after party στην πλατεία με τον Steve Woody στα decks. Στις 31/7/2022, Codex Μεσαιωνική Μουσική. Στη 1/8/2022, party καλωσορίσματος με σχήματα των μαθητών. Στις 2/8/2022, συνθέσεις του Ευγένιου Βούλγαρη με Solo ούτι και φωνή. Στις 3/8/2022, παρουσίαση εργαστηρίου του Σωκράτη Σινόπουλου και στη συνέχεια μικρή συναυλία με τους Παπαεμμανουήλ. Στις 4/8/2022, παρουσίαση παραδοσιακών χορών και στη συνέχεια SAK VOYAGE με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο. Στις 5/8/2022, παρουσιάσεις εργαστηρίων, παρουσίαση εθίμων πολιτιστικού συλλόγου Βώλακα και τέλος κλείσιμο με Navarino after party στην πλατεία, με τον Jorgio Kioris στα decks.

Η διοργάνωση παρέχει δωρεάν απασχόληση παιδιών για όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούνε όλες τις πληροφορίες, καθώς και τις αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: www.volax-village.gr και μέσω email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: artorroevents@gmail.com.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!