Επιχειρηματίες εστίασης: «Ζούμε ήδη ένα μικρό lockdown στη Δράμα»

0
961

H απόφαση για υποχρεωτικό rapid test στους πελάτες των εξωτερικών χώρων που δεν έχουν εμβολιαστεί φέρνει νέα προβλήματα, λέει ο πρόεδρος των ζυθεστιατόρων

Επιπλέον προβλήματα φέρνει για τους επιχειρηματίες της εστίασης στη Δράμα η απόφαση της πολιτείας για την υποχρέωση αρνητικού rapid test και στους πελάτες των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταστήματα στο κέντρο της πόλης που υπέστησαν σημαντικά προβλήματα από την περίοδο της πανδημίας και κάποια από αυτά δεν άνοιξαν καθόλου μέχρι σήμερα. Όπως όλα δείχνουν, αν δεν υπάρξουν ενισχυτικά μέτρα για τις επιχειρήσεις εστίασης, οι τελευταίες αποφάσεις για τους πελάτες στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων μπορεί να είναι και η χαριστική βολή, όπως αναφέρουν παράγοντες από τον χώρο της εστίασης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων της Δράμας, κ. Γεώργιος Χατζηπαντελής, δηλώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «Οι πελάτες των καταστημάτων εστίασης προτιμούν τους εξωτερικούς χώρους, όταν φυσικά ο καιρός το επιτρέπει. Το ίδιο επιλέγουν και οι εμβολιασμένοι πελάτες. Το γεγονός ότι σε πολλές παρέες μπορεί να υπάρχουν εμβολιασμένοι άλλα και ανεμβολίαστοι, με τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως λέει. Εξηγεί επίσης ότι, αν οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν rapid test, δεν θα μπορούν να επισκεφθούν ακόμα και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, αλλά αυτό μπορεί να συμπαρασύρει και τους εμβολιασμένους στην παρέα τους. Η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης γίνεται ήδη με πιστοποιητικό και με ταυτοποίηση και εμείς έχουμε γίνει “αστυνομικοί” και “ντετέκτιβ” που πρέπει να ελέγχουν τους πελάτες. Πέραν των άλλων κυκλοφορούν και πολλά πλαστά πιστοποιητικά. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε και εδώ στη Δράμα. Κατάστημα της πόλης μας αναγκάστηκε να κλείσει μία Κυριακή και ενώ ήταν γεμάτο από κρατήσεις, επειδή βρέθηκαν κάποιοι με πλαστά πιστοποιητικά» προσθέτει ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων της Δράμας.
«Μετά την υποχρεωτική διενέργεια rapid test για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους, η πολιτεία μας προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα. Αυτοί που δεν έχουν rapid test και δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να επισκεφτούν τα καταστήματα. Η πολιτεία πετά το μπαλάκι στην εστίαση και αυτό γίνεται συνεχώς», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων της Δράμας και εξηγεί ότι «Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης που δύσκολα θα αντέξουν τη νέα κατάσταση που δημιουργείται μέσα στο χειμώνα. Αυτό συμβαίνει κυρίως, γιατί, ειδικά στη Δράμα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο και δεν θα επισκέπτεται πλέον τα καταστήματα. Ζούμε ήδη ένα μικρό lockdown» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου των Ζυθεστιατόρων της Δράμας, επιχειρώντας να περιγράψει την κατάσταση.
Σημειώνεται ότι στον χώρο της εστίασης που βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση για πιθανές κινητοποιήσεις, είναι υπό συζήτηση αιτήματα αντισταθμιστικών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία όπως: νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής, μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η
Ιανουαρίου 2023, νέα ρύθμιση για τα ενοίκια των επιχειρήσεων και νέα προγράμματα αναστολών συμβάσεων εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!