Επιχείρηση «επαναφοράς» του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

0
2746

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση – Μετέβη και ειδικός ασφαλείας από το Χ. Κ. Παρνασσού

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση από την Τρίτη και την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το κέντρο ειδικός σε θέματα ασφαλείας από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού προκειμένου να διαπιστώσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και να προτείνει λύσεις ώστε να καταστεί ασφαλής η πρόσβαση των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Χθες Τετάρτη επρόκειτο να συνεχιστεί από τον ίδιο η εκτίμηση της κατάστασης κυρίως σε ότι αφορά το πρόβλημα της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση ωστόσο η ομίχλη που επικρατούσε δεν διευκόλυνε καθόλου το έργο του.

Εν τω μεταξύ ενώ στα πεδινά της Δράμας έβρεξε χθες, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού χιόνισε και πάλι διατηρώντας σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα το ύψος του χιονιού. Αναβατήρες και άλλος εξοπλισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου σκεπάστηκαν από το χιόνι συντηρώντας τα προβλήματα. Παρόλα αυτά, ήδη από την Δευτέρα οι υπεύθυνοι της διαχείρισης του κέντρου σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν να καθαρίζουν το κέντρο προκειμένου να καταστεί δυνατή εκ νέου η λειτουργία του σε σύντομο χρόνο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του κέντρου παραμένει ο κίνδυνος κατά την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο και στόχος είναι να επαναλειτουργήσει, καιρού επιτρέποντος, εντός των ημερών, αφού πρώτα διαφυλαχθεί η ασφάλεια των επισκεπτών κυρίως κατά την διαδρομή μέχρι τις εγκαταστάσεις του.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την έντονη χιονόπτωση είναι η πλέον ακραία των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το ύψος του χιονιού που σωρεύθηκε ξεπέρασε τα 8 μέτρα σε ορισμένα σημεία και σκέπασε χωρίς υπερβολή το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού προκαλώντας τα προαναφερθέντα προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και πρόσβασης στο Χιονοδρομικό Κέντρο εδώ τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε και η οποία μοιάζει μάλλον οξύμωρη (από το ελάχιστο χιόνι τις προηγούμενες χρονιές, φθάσαμε στις υπερβολικές χιονοπτώσεις φέτος) σχολιάστηκε έντονα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό διότι το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις ήταν το κέντρο να μην λειτουργεί και κατά συνέπεια να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες φίλους του στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.
Οι άνθρωποι πάντως του Χινοδρομικού Κέντρου Φαλακρού εκτιμούν ότι πολύ σύντομα τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και το κέντρο θα μπορέσει να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες.
Σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση του κέντρου θα βγει ίσως και σήμερα ή αύριο προκειμένου να ενημερωθούν και επισήμως χιλιάδες φίλοι του βουνού και της χιονοδρομίας που θέλουν να το επισκεφθούν τα επόμενα Σαββατοκύριακα.
Ελπίδα όλων είναι ο καιρός να σταματήσει να δείχνει τα “δόντια” του ώστε να εκλείψουν τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν αυτές τις ημέρες και οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού να ανοίξουν εκ νέου για το κοινό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ