Σκωτσέζικο ντους στους υποψήφιους οδηγούς

0
2517

Άρχισαν εκ νέου κινητοποιήσεις οι εξεταστές στη Δράμα

Επέστρεψαν στην αναμονή και βέβαια στην ταλαιπωρία, άγνωστο για πόσο, εκατοντάδες υποψήφιοι για απόκτηση άδειας οδήγησης στην Δράμα. Από την Δευτέρα 4 Φεβορυαρίου άρχισαν και πάλι απεργία οι εξεταστές.

Θυμίζουμε ότι μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία η διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης είχε αρχίσει και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό διότι οι τέσσερις από τους 12 περίπου εξεταστές που υπάρχουν στη Δράμα, έληξαν την πολύμηνη απεργία και αποφάσισαν να συμμετέχουν και πάλι στις εξετάσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι το πρόβλημα τελικά θα εκτονωθεί έστω σταδιακά. Οι τέσσερις εξεταστές συμμετείχαν στις εξετάσεις που έγιναν από την περασμένη Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή μετά και την σχετική απόφαση που εξέδωσε για το θέμα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ με την οποία όριζε να γίνονται οι εξετάσεις εντός του ωραρίου εργασίας τους μεταξύ των ωρών 13.00 έως 16.00 με δικαίωμα να αμείβονται και με μία ώρα υπερωρία.
Ωστόσο από αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα, οι εξεταστές άρχισαν και πάλι καθολική κινητοποίηση με συνέπεια οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών να είναι και πάλι αδύνατες. Οι εξεταστές έκαναν γνωστό ότι θα επανακαθορίζουν την στάση τους κάθε εβδομάδα, όπως εξήγησε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας κος Δημήτρης Μακρόπουλος. Όπως είπε ο ίδιος, οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης είναι σοβαρές για την επιβίωση των 15 περίπου σχολών οδηγών που λειτουργούν στην Δράμα. Επίσης ο νέος γύρος κινητοποιήσεων από το σύνολο των εξεταστών σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η πολύμηνη ταλαιπωρία των περίπου 600 υποψηφίων που περιμένουν να εξεταστούν για να αποκτήσουν επιτέλους άδεια οδήγησης…
Οι τελευταίες πληροφορίες του ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, αναφέρουν ότι τελικά δυο από τους δώδεκα εξεταστές στην Δράμα είναι διατεθειμένοι να μην απεργήσουν και να επανέλθουν τελικά στο έργο τους. Ωστόσο στην ομαλότητα της διαδικασίας εμπλέκεται και η Διεύθυνση Μεταφορών με την οποία είναι ήδη σε επαφή η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκειμένου να βρεθεί διέξοδος.
Η επαναφορά των δυο από τους δώδεκα εξεταστές στην Δράμα δεν λύνει το πρόβλημα ωστόσο μπορεί να εκτονώσει έστω σε ένα μικρό βαθμό τον όγκο αναμονής που δημιουργήθηκε μέχρι να λυθούν με σχετικό Νομοσχέδιο (του οποίου η κατάθεση καθυστερεί εδώ και τέσσερις μήνες) τα προβλήματα, σημείωσε χθες καλούμενος να σχολιάσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ τις εξελίξεις, ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας κος Δημήτρης Μακρόπουλος.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι αποτέλεσμα, πέραν της συσσώρευσης και ταλαιπωρίας των μαθητών, είναι να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές οδηγών αφού σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πάγια έξοδα που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις καταβολής ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, και ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. “Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως, αδίκως όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολών καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας” υπογράμμιζαν οι ίδιοι μεταξύ άλλων σε επιστολή που κατέθεσαν σε προγενέστερο χρόνο προς την Περιφέρεια ΑΜΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ