Επιδότηση για νέους γιατρούς στο Νοσοκομείο

0
2251

†Την πρόθεση της Π.Ε. Δράμας να επιδοτήσει δέκα επικουρικούς στο Νοσοκομείο Δράμας ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
«Λύση είναι η πρόσληψη μόνιμων γιατρών», απάντησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κα Παρθένα Κιόρτεβε.

Την πρόθεσή της να στηρίξει η Π.Ε. Δράμας την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας με ιατρικό προσωπικό μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, όπου παρέστη για να ενημερώσει για τρέχοντα θέματα που αφορούν τον Νομό Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Παπαδόπουλος.

«Υπάρχουν βασικές ελλείψεις, που αφορούν όχι μόνο τις υποδομές, αλλά κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξηγώντας ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δράμας η Π.Ε. θα καταθέσει πρόταση στο πλαίσιο της οποίας η Π.Ε. Δράμας θα χρηματοδοτήσει δέκα θέσεις επικουρικών ιατρών με το ποσό των 500 ευρώ σε μηνιαία βάση για έναν χρόνο, με σκοπό να συνεχίσει την ίδια τακτική και τα επόμενα χρόνια διαθέτοντας συνολικά σε ετήσια βάση 60.000 ευρώ.
«Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε ένα έργο λιγότερο ως Π.Ε. Δράμας, αλλά στον αντίποδα να φροντίσουμε ότι, όταν ο πολίτης πηγαίνει στο Νοσοκομείο της Δράμας, να βρίσκει ειδικότητες που σήμερα δεν υπάρχουν», διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν ειδικότητες ιατρών που θα εξυπηρετούσαν ακόμη και απλά περιστατικά, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς.
Μάλιστα προέτρεψε και το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να ενισχύσει αυτό το ποσό περισσότερο από την πλευρά του, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα στο Νοσοκομείο Δράμας να εντάξει στο δυναμικό του επικουρικούς ιατρούς σε ειδικότητες που σήμερα δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. «Το Νοσοκομείο Δράμας πρέπει να αποκτήσει όλες τις ιατρικές ειδικότητες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Γιερβάση Γεωργιάδη της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020 ότι θα πρέπει να υπάρξουν μονιμότερες παρεμβάσεις για το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών, είπε ότι μέχρι να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα πρέπει το νοσοκομείο να παραμείνει χωρίς ιατρικές ειδικότητες.
Για το ίδιο θέμα αργότερα παρενέβη η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας και δημοτική σύμβουλος της παράταξης Project Δράμα 2020, κα Κιόρτεβε, η οποία αναφερόμενη στο επίδομα των 500 ευρώ στους νέους επικουρικούς ιατρούς τόνισε ότι η λύση του προβλήματος των ελλείψεων επιστημονικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας δεν λύνεται με τους επικουρικούς ιατρούς.
Εξήγησε ότι λύση στο εν λόγω πρόβλημα μπορεί να προέλθει μόνο με την πρόσληψη μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας. Πάντως επεσήμανε ότι και για την προκήρυξη που τρέχει για την πρόσληψη 8 μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς, οι οποίοι δεν θέλουν να μετοικήσουν στην Δράμα, καθώς οι συνθήκες πρόσβασης στον νομό δεν είναι καλές, αλλά και η ίδια η πόλη έχει φτάσει στο σημείο να είναι μια από τις χειρότερες πόλεις της χώρας σε επίπεδο εικόνας, υποδομών, ανάπτυξης και απασχόλησης, κάτι για το οποίο, όπως είπε, ευθύνονται όλες οι διοικήσεις που βρέθηκαν στο τιμόνι της πόλης τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ