Επικεντρώνεται θεματικά στην Ειρήνη η φετινή Ονειρούπολη

1
1948

H Ειρήνη θα είναι ένα μικρό κορίτσι το οποίο επιλέγει να περάσει τα Χριστούγεννα στη Δράμα, σύμφωνα με το concept


Αφιερωμένη θεματικά στην Ειρήνη θα είναι η φετινή Ονειρούπολη, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, μετά από σχετική πρόταση που προηγήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Πόλη + Ζωή κ. Μιχάλη Μλεκάνη, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Υιοθετώντας την πρόταση αυτή, οι διοργανωτές αποφάσισαν ένα concept στο πλαίσιο του οποίου, η Ειρήνη θα είναι φέτος στην Ονειρούπολη, ένα μικρό κορίτσι, το οποίο επιλέγει να περάσει τα Χριστούγεννα στη Δράμα και στην Ονειρούπολη, να ακούσει παραμύθια, να περιηγηθεί στους χώρους, να παίξει στο λούνα παρκ και στις 8 Ιανουαρίου, να φύγει από τη Δράμα και να μεταδώσει το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Αυτό το σχέδιο θα ακολουθήσει και γραφιστικά την φετινή Ονειρούπολη, δίνοντας έμπνευση από την ίδια θεματολογία στην τελετή έναρξης αλλά και σε κάθε δραστηριότητα της Ονειρούπολης.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της προετοιμασίας της φετινής διοργάνωσης, την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τον εργολάβο που αναλαμβάνει να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε ο Δημοτικός Κήπος να μπορεί να υποδεχθεί τις κατασκευές. Η εκτίμηση που εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, όπως έγραψαν τα «Χ» και στο χθεσινό ρεπορτάζ για την Ονειρούπολη, είναι ότι πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αρχίσει και η τοποθέτηση των οικίσκων. Όλο το προηγούμενο διάστημα με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, γίνεται μεθοδικά μια συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού στα σπιτάκια, ώστε να είναι στην κατάλληλη κατάσταση όταν θα τοποθετηθούν στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Την Δευτέρα άρχισε εργασίες και ο εργολάβος που ανέλαβε τις προεργασίες για την λειτουργία της Ονειρούπολης, ενώ υπογράφηκε η σύμβαση και με τον συντονιστή και τον διακοσμητή αλλά και την εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά των οικίσκων.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, οι προτεινόμενες δράσεις της οργανωτικής επιτροπής για τη φετινή Ονειρούπολη, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Δράμας και θα τις επισκέπτεται δωρεάν το κοινό είναι: Η καλλιτεχνική δράση του ταχυδρομείου του Αι Βασίλη, η ζωγραφική προσώπου, το σπίτι του παραμυθιού, το ραδιόφωνο της Ονειρούπολης, το σαπωνοποιείο του Αι Bασίλη, το ξυλουργείο του Αι Βασίλη. Παράλληλα θα υπάρχει κέντρο πληροφόρησης και συντονισμού εθελοντών.
Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, προτάθηκε να γίνουν τρεις μεγάλες συναυλίες, να ενταχθούν δυο παιδικά θέατρα και να αξιοποιηθούν τοπικά συγκροτήματα της πόλης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!