Με τον Δήμαρχο Ξάνθης συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

0
4044

Τι απάντησε στα «Χ» ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ για την καθυστέρηση της διαχείρισης οργανικών αποβλήτων στη Δράμα


Χρήσιμη συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με τον Δήμαρχο Ξάνθης και πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Μανώλη Τσέπελη. Στην διάρκεια της επίσκεψης τέθηκαν θέματα συνεργασίας και τουριστικής ανάπτυξης αλλά και ζητήματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας.
Όπως είπε σχετικά με τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο ίδιος έχει ιδιαίτερη συνεργασία με τον Δήμαρχο Ξάνθης και πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ, τόσο σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης όσο και σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων. “Η Δράμα με την Ξάνθη γειτνιάζουν. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις και με τον Δήμο Παρανεστίου για την αξιοποίηση τουριστικών προγραμμάτων. Είμαστε πάντοτε με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, για να αντιμετωπίσουμε θέματα που αφορούν τους δυο νομούς και κυρίως τους κατοίκους τους”.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε ότι οι στόχοι των δυο περιοχών πρέπει να είναι ενιαίοι με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τους δήμους, προκειμένου να παρέχεται η καλύτερη παροχή υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που μας τίμησε ο λαός να εκπροσωπούμε, ότι δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την Αθήνα. Αυτό δεν είναι σωστό. Έχουμε μια περιφέρεια που είναι δίπλα μας. Έχει ένα οικονομικό κομμάτι διαχείρισης που πρέπει να αξιοποιηθεί με διάφορες μορφές χρηματοδότησης στην περιφέρειά μας. Αυτό γίνεται άλλωστε. Πρέπει να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κομμάτι ανάπτυξης με τα έργα υποδομής, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής της κοινωνίας και να απασχολήσουμε προσωπικό και να δουλέψουν διάφορες δομές. Παράλληλα θα πρέπει να δούμε και το κομμάτι που αφορά τον τουρισμό. Η δική μου άποψη είναι ότι πλέον με μπροστάρη την Περιφέρεια ΑΜΘ να κάνουμε όλοι οι δήμοι μαζί εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδεικνύοντας τον πλούτο που έχουμε στην περιφέρειά μας, είτε σε επίπεδο παραγωγής είτε σε επίπεδο τουρισμού. Οι επισκέπτες στην περιοχή μας έχουν πολλά περιθώρια επιλογής, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Μπορούμε να επιτύχουμε ένα οικονομικά θετικό αποτέλεσμα σε κάθε κομμάτι της περιφέρειάς μας μέσω των επιχειρήσεων και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παράλληλα έχω μιλήσει με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και για τη διαχείριση απορριμμάτων. Έχουμε προχωρήσει και ολοκληρώνουμε το ΜΕΑ της Καβάλας. Η δημοπρασία είναι σε εξέλιξη. Το έργο θα απορροφήσει τα στερεά απορρίμματα και της Δράμας αλλά και της Ξάνθης. Νομίζω ότι μετά την Αλεξανδρούπολη, όπου δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε και από 40.000 τόνους μέσα σε είκοσι τέσσερις μήνες επεξεργαζόμαστε 80.000 τόνους (απορριμμάτων) μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε και στην Καβάλα. Θεωρώ ότι με τη συνεργασία των δημάρχων, θα μπορέσουμε τα επόμενα δυο χρόνια να ολοκληρώσουμε τις υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος και επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων αλλά και την ενεργειακή αξιοποίηση που προκύπτει μέσα από αυτό το κομμάτι».

Η καθυστέρηση της διαχείρισης οργανικών αποβλήτων στη Δράμα
Σε ερώτηση των «Χ» για την καθυστέρηση που υπάρχει στην πρόοδο της επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων στη Δράμα, ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχος Ξάνθης, απάντησε: «Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχε και υπάρχει ακόμη και σήμερα μια καθυστέρηση στις διαδικασίες λόγω του covid. Φθάσαμε σε ένα σημείο να αναπροσαρμοζόμαστε. Πολλές φορές υπάρχουν δημοπρασίες και δεν υπάρχουν ανάδοχοι ή έρχονται και παίρνουν τα έργα με έκπτωση 2-3% ή με μηδενική έκπτωση. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους οικονομικούς στόχους που έχουμε βάλει. Η περίοδος μετά την πανδημία είναι δύσκολη, όμως θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει άλυτο θέμα. Θέλει υπομονή και πίστωση χρόνου. Αυτή την καθυστέρηση δεν την επιδιώξαμε. Δεν είμαστε και θεοί να ξέρουμε ότι θα γίνει πόλεμος (στην Ουκρανία) ή ότι θα προκύψει η πανδημία…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ