Επιλέξτε πιστοποιημένους για τη σύνδεση με το αέριο

0
131
Ο κ. Παύλος Κανετίδης, ο κ. Γιάννης Γεωργιάδης, ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο κ. Κωνσταντίνος Μπεσλεμές

«Καμπανάκι» από τον Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών Δράμας


 

«Καμπανάκι» χτύπησαν χθες τα μέλη του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Δράμας, για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν όταν οι συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου, γίνονται από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τη διοίκηση τού σωματείου τους από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επισημάνθηκαν τα προβλήματα αυτά προκειμένου να είναι ενήμεροι οι κάτοικοι της περιοχής μας.
Τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Ν. Δράμας. Μέσα από αυτή τη συνάντηση προέκυψαν αρκετά θέματα, που αφορούν τους συμπολίτες μας και θεωρήθηκε σκόπιμο να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της περιοχής μας. “Επικεντρώσαμε κυρίως στο θέμα του φυσικού αερίου” τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ μιλώντας στην συνέντευξη τύπου για να προσθέσει: “Αυτή την περίοδο στη Δράμα, εξελίσσεται το έργο της εγκατάστασης του αγωγού του φυσικού αερίου και προκύπτουν πάρα πολλές απορίες και ερωτηματικά. Κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με το φυσικό αέριο. Από τη συζήτηση που έγινε με το σωματείο των θερμοϋδραϋλικών αναδείχθηκε ότι η σύνδεση δεν μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε ο οποίος δεν έχει και την τεχνογνωσία. Στην Ελλάδα του «ότι δηλώσεις είσαι», υπάρχει κίνδυνος να γίνει και κάτι που θα δημιουργήσει και προβλήματα στη συνέχεια. Προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις θεωρήσαμε σκόπιμο να γίνει αυτή η ενημέρωση προς τους Δραμινούς, για τη σωστή σύνδεση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το φυσικό αέριο…».
Ο πρόεδρος του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Δράμας κ. Γιάννης Γεωργιάδης, τόνισε χθες κατά την διάρκεια της ενημέρωσης προς το κοινό της πόλης, ότι ο σύνδεσμος θερμοϋδραυλικών έχει φροντίσει για την τεχνική κατάρτιση των μελών του, σχετικά με το δίκτυο του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην φάση της εγκατάστασης. Ενώ και τα εμπορικά καταστήματα του κλάδου, έχουν φροντίσει να είναι σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε ότι χρειαστεί. Ο κ. Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους Δραμινούς τεχνικούς και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Είπε ότι τόσο οι θερμοϋδρυαλικοί όσο και τα καταστήματα του είδους δεσμεύονται να κάνουν ότι προβλέπει η νομοθεσία και να έχουν συνεχή κατάρτιση καθώς η εργασία σύνδεσης των οικιών με το δίκτυο του φυσικού αερίου προϋποθέτει υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Από την πλευρά του και ο γραμματέας του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπεσλεμές τόνισε ότι το δίκτυο του φυσικού αερίου είναι μεγάλης σημασίας για την Δράμα και ότι θα πρέπει να στηριχθεί σωστά για να υπάρχει ασφάλεια σε αυτές τις υποδομές. Για το λόγο αυτό είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται σε καταρτισμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς, ώστε οι εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου να γίνονται σωστά. Είπε επίσης ότι η σύνδεση της οικίας ή της επιχείρησης με το δίκτυο φυσικού αερίου, μετά τον μετρητή, είναι στην ευθύνη των ιδιοκτητών. “Η εσωτερική εγκατάσταση, όπως ονομάζεται αυτό το κομμάτι, κατασκευάζεται ως επί το πλείστον από αδειούχους υδραυλικούς και παρεμφερή επαγγέλματα, όπως μηχανικοί κλπ. Εμείς σαν υδραυλικοί για να κατασκευάσουμε αυτό το έργο πρέπει να έχουμε την άδεια του εργοδηγού. Δεν επιτρέπεται να κάνει αυτή την εργασία οποιοσδήποτε. Άρα λέμε στους πολίτες καταρχάς να γνωρίζουν τους ανθρώπους που βάζουν στα σπίτια τους. Για όποια εργασία, και συγκεκριμένα για την εγκατάσταση που αφορά το φυσικό αέριο, θα πρέπει να γνωρίζουν αν ο τεχνικός έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για να φέρει εις πέρας το έργο του με ασφάλεια” είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μπεσλεμές.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας ο πρόεδρος του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Δράμας κ. Γεωργιάδης, αποσαφήνισε ότι δυστυχώς όπως σε άλλα επαγγέλματα, έτσι και στον χώρο των υδραυλικών, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες και κυρίως δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. “Γίναμε πριν από λίγο καιρό μάρτυρες ενός δυσάρεστου περιστατικού που συνέβη στις Σέρρες πριν από λίγο καιρό και είδαμε τα αποτελέσματα. Τώρα το φυσικό αέριο, πρέπει να πω ότι είναι κάτι καινούργιο και διέπεται από κανόνες ασφαλείας. Εμείς σαν σύνδεσμος θερμοϋδραυλικών Δράμας, έχουμε φροντίσει να καταρτίσουμε και να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται και όσο προβλέπει η νομοθεσία, «εντάξει» απέναντι στους πολίτες. Η ενημέρωση αυτή γίνεται για να προλάβουμε προληπτικά κάποιες καταστάσεις. Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους μη πιστοποιημένους να ασχολούνται με κάτι που μπορεί να εκθέσει και τις υπηρεσίες αλλά και εμάς σαν κλάδο. Ήρθαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για να προλάβουμε αυτά τα φαινόμενα…». Στο ίδιο ερώτημα των «Χ» ο γραμματέας του συνδέσμου θερμοϋδρυαλικών πρόσθεσε ότι αυτό που ξεχωρίζει τα μέλη του συνδέσμου, από το κύκλωμα των «παράνομων» τεχνικών, είναι ότι σε κάθε έργο, τα μέλη του υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης εργασιών. Ουσιαστικά, όπως είπε, αυτό είναι μια εγγύηση για το έργο που εκτελέστηκε και καθιστά υπεύθυνο τον τεχνικό ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά που υπογράφει. Επίσης όπως είπε, όλοι οι τεχνικοί και όχι μόνο οι υδραυλικοί έχουν ένα ετήσιο συμβόλαιο αστικής ευθύνης, το οποίο αναφέρει ότι για κάθε ζημιά που θα προκληθεί από δική τους υπαιτιότητα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δικαιούται αποζημίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ