Επίσημα στο Γκίνες 1ο & 2ο Δημοτικό

Ικανοποίηση και υπερηφάνεια από το βράδυ της Τρίτης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δυο σχολείων της Δράμας

0
3633

Ενθουσίασε γονιούς και μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας η ανακοίνωση της επίσημης κατάκτησης του ρεκόρ Γκίνες για την ταυτόχρονη συμμετοχή 418 μαθητών στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» που είχε διοργανωθεί στον προαύλιο χώρο των δυο σχολείων τον Απρίλιο του 2019.

Η ανακοίνωση έγινε γνωστή στους εκπαιδευτικούς του σχολείου το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας όπως βέβαια και σε όσους συνέδραμαν για την επίτευξη της προσπάθειας για την κατάρριψη του ρεκόρ Guinness.
Όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Χατζηκυριάκου μετά την ολοκλήρωση της ταυτόχρονης συμμετοχής των παιδιών στο επιτραπέζιο παιχνίδι “Γκρινιάρης” που έγινε τον Απρίλιο, ακολούθησε μια επιτυχημένη προσπάθεια να συγκεντρωθεί και το ηλεκτρονικό υλικό καταγραφής (βίντεο και φωτογραφίες) της προσπάθειας που έγινε. Το υλικό εστάλη στην επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ελέγχθηκε εάν τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Η ανακοίνωση χαροποίησε ιδιαίτερα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσημη ανακοίνωση κατάκτησης του ρεκόρ και την επικείμενη ένταξη του στο βιβλίο Guinness.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έλαβαν την σχετική ειδοποίηση της Οργανωτικής Ομάδας των βραβείων Guinness την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019.
Όπως αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση των διευθυντών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κυρίων Αλκιβιάδη Σαλπιγκτή και Αθανάσιου Λιάνου:
“Mετά από μία επίπονη και σχολαστική διαδικασία ελέγχου περίπου τριών μηνών, από πλευράς των εκπροσώπων του Guinness, του οπτικοακουστικού υλικού που απεστάλη από τα δύο σχολεία της πόλης αναφορικά με τη διεξαγωγή του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης», τελικώς διαπιστώθηκε πως πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την απονομή του ρεκόρ Guinness. Πιο συγκεκριμένα, η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness αφορούσε την ταυτόχρονη μαζική συμμετοχή 418 μαθητών σε ομάδες των τεσσάρων παιχτών, του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και την επιτυχή ολοκλήρωση μίας παρτίδας του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης» (Ludo στη διεθνή ορολογία) στον προαύλιο χώρο των δύο σχολικών μονάδων.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η εν λόγω δράση εντάσσεται στα καινοτόμα προγράμματα που εκπονούν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του σχολείου προς την ευρύτερη κοινωνία. Πέρα από τη χαρά της συμμετοχής των παιδιών σε μια ομαδική προσπάθεια κατάκτησης ενός συλλογικού στόχου, απώτερη επιδίωξη του παιδαγωγικού εγχειρήματος αποτέλεσε η καλλιέργεια των αρχών της συνεργατικότητας, της δημοκρατικότητας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών των δύο σχολικών μονάδων. Τα παιδιά των δύο σχολείων, επίσης, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μία εγγύτητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς και να γνωρίσουν την αξία των παραδοσιακών επιτραπέζιων παιχνιδιών σε αντιδιαστολή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο σχολείων που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή της όλης προσπάθειας (επίσης συμμετείχαν και δύο μαθητικά τμήματα από το 3ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας). Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδουμε στις εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Σμολοκτού και κ. Όλγα Γεωργιάδου, που είχαν την ευθύνη για το συντονισμό και τη γραφειοκρατική προώθηση της εκπαιδευτικής δράσης. Επίσης, ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Μάνο Γρηγοριάδη για την προσφορά του στην τεχνολογική υποστήριξη του έργου, καθώς και τους εννιά επιτηρητές από διάφορες υπηρεσίες της πόλης που συνέδραμαν στη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Τέλος, αποδίδουμε ευχαριστίες στον δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για την υλικοτεχνική και ένθερμη στήριξη της όλης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας.
Ασφαλώς, οι νικητές μαθητές και οι νικήτριες μαθήτριες των δύο σχολείων θα ενημερωθούν για την κατάκτηση του ρεκόρ Guinness, καθώς και θα παραλάβουν τα ανάλογα πιστοποιητικά βράβευσης σε μία ειδική εκδήλωση / γιορτή που θα λάβει χώρα στην αυλή των σχολικών μονάδων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ