Επισκέφθηκε τη Δράμα ο Υφυπουργός Εθν. Άμυνας

0
2894

– Προς αξιοποίηση από την ΚΥΚΛΩΨ η καπναποθήκη Αθανασοπούλου
– Πολυχώρος πολιτισμού σχεδιάζεται στην Περδίκα

Μέχρι το καλοκαίρι το αργότερο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες για ανάδειξη της καπναποθήκης Αναστασιάδη στο Μαρμάρινο Σπίτι της Αγίας Βαρβάρας, που προχωρούν με υψηλούς ρυθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες έχουν στη διάθεσή τους τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας». Τις εργασίες έχει αναλάβει η ίδια περίπου ομάδα μηχανικών, συντηρητών και αρχιτεκτόνων που υλοποίησε την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Αθήνα και ολοκλήρωσε το έργο σε διάστημα μόλις 6 μηνών.
Το Μαρμάρινο Σπίτι και την καπναποθήκη Αναστασιάδη, που ανήκουν στην ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ και θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος πολιτισμού και Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών, είδε από κοντά σε ιδιωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Δράμα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο ίδιος ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της ΚΥΚΛΩΨ για την πρόοδο των εργασιών ανάδειξης του χώρου. Ο Υφυπουργός συνοδευόταν από τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Μπλούχο και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στη Δράμα, ο Υφυπουργός αντάλλαξε και αναμνηστικά δώρα με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.
Μιλώντας στα «Χ» για την επίσκεψη του κ. Στεφανή, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είπε: «Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τον χώρο ως προσκεκλημένος του κ. Άρη Θεοδωρίδη. Μετά από επικοινωνία που έγινε με τον κ. Θεοδωρίδη, δείξαμε στον Υφυπουργό τις εργασίες και τις παρεμβάσεις που σκέφτεται να κάνει ο κ. Θεοδωρίδης ως ιδιώτης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τον Δήμο Δράμας. Ακολούθως, μεταβήκαμε στην οικία Παμπούκα επί της οδού Περδίκα (το πρώην «Αρχοντικό»), την οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει ως πολιτιστικό κέντρο ο κ. Θεοδωρίδης, αλλά επισκεφθήκαμε και την παλιά Καπναποθήκη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, την οποία έχει αγοράσει ο κ. Θεοδωρίδης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως θεατρική στέγη. Ακολούθως, μεταβήκαμε στο παλιό στρατόπεδο των «Πυρομαχικών» που βρίσκεται απέναντι από το Μουσικό Σχολείο. Ο κ. Θεοδωρίδης σκέπτεται να αξιοποιήσει την έκταση του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, να δημιουργηθεί στο ίδιο σημείο ένα νέο κολυμβητήριο».
Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη Δράμα, όπου είδε από κοντά τους χώρους που σχεδιάζει να αναπτύξει ο κ. Άρης Θεοδωρίδης και η ΚΥΚΛΩΨ, δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση, καθώς ήταν συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο κ. Θεοδωρίδης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος είχε αναλάβει την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Αθήνα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ παράλληλα σύναψε και μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία χώρου προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα στον Φλοίσβο.

Το σκεπτικό για δημιουργία πολιτιστικού χώρου και θεατρικής στέγης στην οδό Περδίκα
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Χ», στο σκεπτικό της ΚΥΚΛΩΨ είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού στην παλιά καπναποθήκη Αθανασόπουλου που βρίσκεται στην οδό Περδίκα, ακριβώς απέναντι από την οικία Παμπούκα (δηλαδή το παλιό «Αρχοντικό»). Ο χώρος αυτός υπάρχει σκέψη να εξυπηρετεί θεατρικές παραστάσεις, τις ανάγκες ενός συνεδριακού κέντρου, ανάγκες κινηματογραφικών προβολών, μουσικών εκδηλώσεων και γενικότερα εκδηλώσεων πολιτισμού. Σε ό,τι αφορά την οικία Παμπούκα (το παλιό «Αρχοντικό»), η ΚΥΚΛΩΨ σκέπτεται να στεγάσει τα γραφεία της ΑΜΚΕ και να δημιουργήσει έναν χώρο πολιτισμού αλλά και έναν χώρο αναψυχής για τους περιοίκους στην πίσω πλευρά του ιστορικού κτηρίου. Το ζήτημα της αξιοποίησης της οικίας Παμπούκα μέσω της ενοικίασης του χώρου, που ανήκει στον ΕΦΚΑ, βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο συζητήσεων, καθώς υπάρχει μία μικρή διάσταση απόψεων ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και την ΚΥΚΛΩΨ για τον χρόνο μίσθωσης του χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ