Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας

0
873

Κατόπιν σχετικής άδειας που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής


Την Τρίτη 29/11/2022, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο Πούλιο, την Αντιπρόεδρο Αικατερίνη Τσακιρίδου, τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Διβανίδη και τα Μέλη Μαρία Γαϊτάνη και
Χαριτωμένη Κοζάκη, επισκέφθηκε το κτήριο του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες.
Όταν το κτήριο παραδόθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Ιούνιο του 2020, ήταν σε άριστη κατάσταση, ενώ σήμερα η εικόνα του είναι εμφανώς δυσμενέστερη. Σε αρκετούς χώρους του κτηρίου (μαγειρεία, αποθήκες, διοικητικά γραφεία) υπάρχουν εμφανείς υγρασίες σε τοίχους και ταβάνια, ακόμα και λιμνάζοντα νερά σε δάπεδα, τα οποία έχουν προκαλέσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, διάβρωση σε τοιχοποιίες και ραγίσματα στους σοβάδες. Ο εξοπλισμός (μηχανήματα, ξενοδοχειακό υλικό, γραφεία κλπ.) είναι τοποθετημένος ή αποθηκευμένος σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.
Παρά τα προβλήματα από την εισροή νερού σε χώρους του κτηρίου, θεωρούμε ότι με την άμεση χρηματοδότηση και την εγκατάσταση συνεργείων επιδιόρθωσης είναι εφικτή η τμηματική έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Το κτηριακό συγκρότημα είναι κατά τα λοιπά απόλυτα έτοιμο να λειτουργήσει.
Οι διορισμοί του επιστημονικού προσωπικού ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, ενώ οι τελικοί πίνακες του προσωπικού φύλαξης, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Α.Σ.Ε.Π. έως το τέλος του έτους. Ο διορισμός Δ/ντη θα γίνει εντός του επόμενου μήνα, γεγονός απαραίτητο για την ολοκλήρωση κάθε προεργασίας λειτουργίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας θεωρεί πως 18 ολόκληρα έτη μετά τη θεμελίωση του κτηρίου (2004) και παρά τις παλινωδίες που ακολούθησαν, σήμερα έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν από την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου. Θα είναι πραγματικά κρίμα, βλάβες μικρής έκτασης που προέρχονται κυρίως από την αχρησία των εγκαταστάσεων, να καθυστερήσουν περαιτέρω τη λειτουργία του, όταν είναι εφικτή η άμεση αποκατάσταση αυτών.
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο να τις επιταχύνουμε.
Ευχαριστούμε τον Δ/ντη του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας κ. Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Βαρσάμη για την ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους του κτηρίου. Ευελπιστούμε η επόμενη συνάντησή μας να γίνει εν λειτουργία, έστω και μερική, του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ