Ξεκίνησε και φέτος ο μαραθώνιος ανακύκλωσης

0
6949

Η αρχή έγινε χθες από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, όπου οι μαθητές ενθουσιάστηκαν στην κυριολεξία


Η έναρξη του φετινού σχολικού μαραθώνιου ανακύκλωσης της Followgreen πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, παρουσία του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Εφραιμίδη.
Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και εκπαιδεύτηκαν παίζοντας αλλά και γνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα τομέα πολύ σημαντικό για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
«Ουσιαστικά μέσα από τον σχολικό μαραθώνιο αναφερόμαστε στην ανακύκλωση και προσπαθούμε μέσα από αυτή τη δράση να εκπαιδεύσουμε πρώτα από όλα τους μικρούς μαθητές, που θα οδηγήσουν στη συνέχεια και τους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους στην διαδικασία της ανακύκλωσης» ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Συμπλήρωσε επίσης ότι η ανακύκλωση δείχνει και τον πολιτισμό μιας περιοχής, ενώ μιλώντας για το διαγωνισμό είπε ότι σε αυτόν θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία του δήμου και στο τέλος θα υπάρχουν δώρα για όλα τα παιδιά και θα βραβευτούν τα σχολεία με τις καλύτερες επιδόσεις. «Με αυτή την κίνηση μαθαίνουμε στους μικρούς μαθητές τι σημαίνει ανακύκλωση για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσουμε και σαν κοινωνία» δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας είπε ότι πρόκειται για τον 3ο σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης και πρόσθεσε ότι: «O Δήμος Δράμας συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τη διαδημοτική πλατφόρμα της Followgreen. Φέτος ξεκινήσαμε νωρίτερα σε σχέση με πέρσι. Επεκτείνουμε το σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης μετά τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, πλέον και στα Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή τεσσάρων ρευμάτων σε ειδικούς κάδους για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες. Ουσιαστικά αυτό που κάναμε πέρσι και πρόπερσι είναι οδηγός μας. Η υπηρεσία καθαριότητας καθημερινά θα ολοκληρώνει τη διανομή όλου του απαραίτητου σχολικού εξοπλισμού για όλες τις σχολικές μονάδες και θα αναλάβει το έργο τόσο της ζύγισης όσο και της αποκομιδής από τα σχολεία».
Ο κ. Εφραιμίδης προσέθεσε ότι τα σχολεία της Δράμας κατά την περσινή περίοδο σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανακύκλωση μέσω του διαγωνισμού, αφού συνέλεξαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πάνω από 3000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου Δράμας, για την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα σχολεία.
Η διευθύντρια του σχολείου κα Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου τόνισε ότι στο σχολείο φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας καθώς και οι εκπρόσωποι της Followgreen στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Πάμε ανακύκλωση» στον οποίο συμμετέχει και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας. «Είναι η εναρκτήρια ημέρα για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα διότι στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες και τελικά να σώσουμε τον πλανήτη».
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κάθε χρόνο, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Ξεκινούν από το σπίτι όπου διαχωρίζουν και φέρνουν στο σχολείο τα ανακυκλώσιμα υλικά. Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης, ανά κιλό και ανά υλικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ