Αποκλείστηκε με ιδιωτική περίφραξη κεντρικός δρόμος στα Αμπελάκια!

2
2002

– Το παράδοξο είναι ότι ο δρόμος ανήκει σε ιδιωτικό οικόπεδο
– Προβληματισμός στους κατοίκους του συνοικισμού. Κινητοποιείται ο Δήμος Δράμας


Προβληματισμοί και ανησυχία έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των Αμπελακίων εξαιτίας περίφραξης που τοποθετήθηκε στην περιοχή της πλατείας του συνοικισμού, που κόβει ουσιαστικά τον κεντρικό δρόμο και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία, όπως αυτή γινόταν εδώ και δεκαετίες.
Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας τόσο από τους ανθρώπους της τοπικής κοινότητας όσο και από δημοτικούς συμβούλους, η περίφραξη που έκοψε την κυκλοφορία εγκαταστάθηκε από ιδιώτη που αγόρασε ακίνητο του συνεταιρισμού, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο σημείο στο οποίο… ανήκει ο δρόμος!

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα
Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης, που ασχολήθηκε με το πρόβλημα από την εμφάνισή του μέχρι και σήμερα, το συγκεκριμένο ακίνητο (που ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος εγκατέστησε την περίφραξη κόβοντας τον δρόμο) είχε παραχωρηθεί από τη Νομαρχία στον Συνεταιρισμό της περιοχής. Ο συνεταιρισμός χτίστηκε σε αυτό το ακίνητο και κάποια στιγμή χρεοκόπησε. Στη συνέχεια ορίστηκαν ως εκκαθαριστές μέλη του συνεταιρισμού. Σε μεταγενέστερο χρόνο, το ακίνητο του συνεταιρισμού που είχε αντικειμενική αξία 72.000 ευρώ πουλήθηκε στον ιδιώτη έναντι 12.000 ευρώ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τη πώληση του ακινήτου, ο Δήμος Δράμας με δική του πρωτοβουλία και με δικό του έργο είχε επεκτείνει την πλατεία που βρίσκεται κοντά στο οικόπεδο του συνεταιρισμού. Εκεί με συναίνεση του συνεταιρισμού δημιουργήθηκε κεντρικός δρόμος, ο οποίος υπήρχε για δεκαετίες μέχρι και σήμερα. Όταν, λοιπόν, πουλήθηκε το ακίνητο με το οικόπεδο το 2021, ο ιδιώτης αγόρασε αυτά που περιγράφονταν στα χαρτιά του ακινήτου, δηλαδή και το σημείο όπου υπήρχε μέχρι σήμερα δρόμος. Ο δήμος θα έπρεπε να έχει προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε τροποποίηση του ρυμοτομικού, αλλά δεν το έκανε, και έτσι το οικόπεδο πουλήθηκε χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ότι ο δρόμος που περνά μέσα από αυτό έχει παραχωρηθεί προφορικά και άτυπα από τον πρώην ιδιοκτήτη του οικοπέδου, δηλαδή τον συνεταιρισμό.

Τι αποφάσισε να κάνει ο Δήμος Δράμας
Ο Δήμος Δράμας αποφάσισε, λοιπόν, έστω και αργά, να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, προκρίνοντας συγκεκριμένες ενέργειες μετά και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, το οποίο παρακολούθησαν εναγωνίως και κάτοικοι των Αμπελακίων. Οι προτάσεις στις οποίες κατάληξε από κοινού το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει διαδικασία για χρησικτησία, όπως και να υπάρξει αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!