Μομφές για…προβλήματα σε ολοκαίνουργια έργα

0
1382

– Σ. Ηλιόπουλος: Υπάρχουν φοβερές κακοτεχνίες στα γηπεδάκια της Χελμού
– Γ. Μυστακίδης: Πολλά μπαλώματα και εγκάρσιες τομές στο δημοτικό στάδιο


 

Προβλήματα τόσο με το νέο ταρτάν που τοποθετήθηκε στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» όσο και με τα γήπεδα στην Χελμού τέθηκαν προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, τη Δευτέρα. Μιλώντας για τα προβλήματα που παρουσιάζονται ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Γιάννης Μυστακίδης, είπε ότι ο νέος τάπητας είναι… «χάλια».
Λόγω του ότι τοποθετήθηκε σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι μέσα στο δίμηνο που θα μπορούσε να έχει τελειώσει, υπάρχουν πολλά μπαλώματα και εγκάρσιες τομές, που θα οδηγήσουν σε φούσκωμα του τάπητα στα σημεία αυτά, με την πάροδο του χρόνου. Για τα θέματα αυτά ο κ. Μυστακίδης είπε ότι δέχθηκε παράπονα από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το δημοτικό στάδιο, ενώ αναφέρθηκε και στη διχρωμία που παρουσιάζεται σε διαφορετικά σημεία του τάπητα, η οποία δεν οφείλεται στον σχεδιασμό αλλά στο γεγονός ότι ένα μέρος του τάπητα στρώθηκε αργότερα με αποτέλεσμα το χρώμα να είναι διαφορετικό. Αλλά το σημαντικότερο για τους αθλητές είναι ότι ενώ το παλιό ταρτάν ήταν μαλακό, πλέον προπονούνται σε ένα σκληρό ταρτάν.
Απαντώντας στο θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης είπε ότι το έργο του νέου τάπητα στο δημοτικό στάδιο έχει παραδοθεί μερικώς. Πρόσθεσε ότι ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος μέσα στους 18 μήνες που προβλέπει η σύμβαση να επιδιορθώσει όποια κακοτεχνία ή αστοχία υπάρχει, όπως προβλέπουν οι συμβατικές του υποχρεώσεις. Ο Αντιδήμαρχος επανέλαβε ότι με τον συγκεκριμένο ανάδοχο υπάρχουν συγκεκριμένες αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες. «Γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Επειδή το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο θα πρέπει να έχει και πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα. Δηλαδή το έργο δεν μπορεί να παραδοθεί χωρίς να είναι πιστοποιημένο. Ο έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία θα υλοποιηθεί, ώστε στο τέλος της συμβατικής προθεσμίας, να είναι βέβαιοι οι μηχανικοί που θα παραλάβουν το έργο για το αποτέλεσμα και την ποιότητά του».
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν στα πρόσφατα παραδομένα γηπεδάκια της ανάπλασης, όπου όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, υπάρχουν φοβερές κακοτεχνίες. Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο καιρό η συνάδερφος κα Τόλιου είπε ότι δίνουμε ξανά τα γήπεδα στο λαό, αλλά ο κόσμος αυτή τη στιγμή ούτε τένις, ούτε και μπάσκετ μπορεί να παίξει. Υπάρχουν κομμάτια που έχουν φύγει από τη θέση τους (στο έδαφος των γηπέδων τένις). Σε λίγο καιρό και στα γήπεδα του μπάσκετ, λόγω του ίδιου προβλήματος δεν θα μπορεί να παίζει ο κόσμος. Ο κ. Καψημάλης είπε ότι δεν φταίει ο εργολάβος, έπρεπε να γίνει διαφορετικά η διαδικασία. Άρα τι κάναμε. Πετάξαμε κάποια χρήματα. Καλύψαμε τα γήπεδα και τώρα θα πάμε να τα ξηλώσουμε και πάλι για να τα ξαναφτιάξουμε». Παράλληλα όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, στα γήπεδα της Χελμού υπάρχουν τρεις σύλλογοι που ασχολούνται με το τένις και όταν κάποιος πολίτης που δεν ανήκει στις ομάδες αυτές θέλει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο δεν μπορεί να βρει χρόνο…».
Απαντώντας για τα προβλήματα στα γήπεδα τένις της Χελμού, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, είπε ότι στη μελέτη που έχει συντάξει η τεχνική υπηρεσία δεν μιλούσε για νέα υπόβαση, για ασφαλτικό – ισοπεδωτική και ανακατασκευή του έργου, αλλά για καλλωπισμό. Όταν το καλοκαίρι έγιναν οι υποβάσεις, διαπιστώθηκε ότι έγιναν επιπλέον εργασίες για να απομονωθεί η υγρασία. Κάτω από τα συγκεκριμένα γηπεδάκια (και το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει σε συγκεκριμένο σημείο, στο πρώτο γήπεδο τένις) υπάρχει ο πλακοσκεπής αγωγός. Εκεί έχει συσσωρευμένη υγρασία. Έγινε προσπάθεια να μονωθεί και να στεγανοποιηθεί 3 ή 4 φορές, αλλά το συγκεκριμένο σημείο βγάζει υγρασία. Η πρόθεση της υπηρεσίας του δήμου είναι αν χρειαστεί, να γίνει ανακατασκευή σε μέρος του τμήματος των γηπέδων, για να γίνει καινούργια υπόβαση με στεγανοποιητικό υλικό και νέα άσφαλτο είπε ο κ. Καψημάλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ