Επίσκεψη στη Δράμα του κ. Θεόδωρου Πριγγόπουλου, Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ του ΥΠΠΟΑ

0
2593

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποιεί σήμερα ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΥΠΠΟΑ κ. Θεόδωρος Πριγγόπουλος.
Πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη στο συγκρότημα «Αρχοντικό και Καπναποθήκη Αναστασιάδη» που περιλαμβάνει παρουσίαση της προόδου των εγκεκριμένων από το ΥΠΠΟΑ εργασιών αποκατάστασης, από τους μελετητές του έργου. Επίσης η επίσκεψη προβλέπει διενέργεια αυτοψίας στα χαρακτηρισμένα από το ΥΠΠΟΑ ως «νεωτέρα μνημεία» κτίρια και κτιριακά σύνολα βιομηχανικής κληρονομιάς, του Νομού Δράμας.
Τα εν λόγω κτήρια είναι: το συγκρότημα Παγοποιείου Δράμας, ιδιοκτησίας ΥΔΡΑΜΑ Α.Ε., το Ελληνικό Καπνολογικό Ινστιτούτο, ιδιοκτησίας Π.Ε. Δράμας, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Φωτολίβους, Νικηφόρου, Πλατανιάς, Παρανεστίου, ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.
Η επίσκεψη θα γίνει με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και επικαιροποίηση των δεδομένων, στο πλαίσιο οριστικοποίησης των κειμένων ανά μνημείο, για την έκδοση ενός οδηγού – καταλόγου Μνημείων Βιομηχανικής Κληρονομίας ΑΜΘ, από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μμνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ