Επίσκεψη της Γενικού Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κας Elizabeth K. Lee στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο

0
1892

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος δέχθηκε στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, μέσα σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, την Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη κα Elizabeth K. Lee. Η εθιμοτυπική συνάντηση αποσκοπούσε στην καλλιέργεια καλών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και την ανάπτυξη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Παπαδόπουλος, αφού καλωσόρισε την Πρόξενο, ανέφερε ότι το έτος 2021 είναι σημαδιακό για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Η.Π.Α., καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση της Ανεξαρτησίας, την ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού εθνικού κράτους και ταυτόχρονα, 200 χρόνια ελληνοαμερικανικής φιλίας και διμερών στρατηγικών σχέσεων. Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι ιστορική η σχέση των δύο χωρών και οι δεσμοί που μας συνδέουν έχουν βάση στη δημοκρατία, τη συνεργασία και τις κοινές αξίες.
Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών, όπως ο βιομηχανικός τομέας του μαρμάρου, η παραγωγή και εξαγωγή τοπικού οίνου, ο κλάδος ξυλείας καθώς και η πολιτιστική συνεργασία και οι τουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας για Αμερικανούς επισκέπτες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προοπτικές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και ακόμα στο ιδιαίτερης ιστορικής-συμβολικής αξίας Οχυρό Λίσσε Κ. Νευροκοπίου, λόγω της γνωστής αμυντικής συμβολής του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς επίσης και στις μοναδικές διαδρομές που προσφέρουν τα σπάνια παρθένα δάση του Νομού Δράμας. Κατά τη συνέχεια, η κα Lee έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας στη Δράμα και τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε στην Αμερικανίδα Πρόξενο κρασί δραμινής ετικέτας, τοπικό γλύκισμα και αναμνηστικό δώρο-ενθύμιο που αφορά την ιστορία και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής της Δράμας. Η Πρόξενος ανταπόδωσε, προσφέροντες στον Αντιπεριφερειάρχη δώρα-ενθύμια αμερικανικής ετικέτας και προέλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!