Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου στο Κέντρο Πληροφόρησης Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

0
1929

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, του οποίου η λειτουργία άρχισε τις προηγούμενες ημέρες και στεγάζεται στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Σταύρο Κεχαγιόγλου για τα εκθέματα και τις τεχνολογικές εφαρμογές που βρίσκονται σε αυτό, καθώς και τους σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας του.
Το Κέντρο Πληροφόρησης αποτελεί μία σύγχρονη δομή, με σκοπό να συμβάλει στην ανάδειξη και την προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, στην προσέλκυση επισκεπτών και στην ενδυνάμωση του αειφόρου τουρισμού στην περιοχή της Δράμας και την ευρύτερη περιοχή.
Πρωταρχικός σκοπός, επίσης, του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας, κυρίως, στη νέα γενιά, μέσα από επισκέψεις σχολείων και ενημέρωση μαθητών, ώστε οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.
Το Κέντρο, εκτός από σημαντικά φυσικά και σύνθετα εκθέματα, χρησιμοποιεί δυναμικά και διαδραστικά μέσα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό προβολών.
Η δημιουργία του Κέντρου στην πόλη της Δράμας, η οποία αποτελεί μία από τις κύριες πύλες εισόδου στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου, αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την πόλη, καθώς θα τονώσει το συνολικό τουριστικό προϊόν της Δράμας.
Το Κέντρο Πληροφόρησης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία μέσων ερμηνείας περιβάλλοντος για την ανάδειξη και προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ