Επισκέπτες «με το καλημέρα» δέχεται το οχυρό Λίσσε

0
584

Θ. Ιφόγλου στα «Χ»: «H προοπτική που διαμορφώνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντική»


Επισκέπτες «με το καλημέρα», άρχισε να δέχεται το Οχυρό Λίσσε που άνοιξε τις πύλες του σε τακτική πλέον βάση, από τις 10 Αυγούστου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο πριν τον Δεκαπενταύγουστο προσήλθαν επισκέπτες από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας, πριν καν ακόμα αρχίσει να δημοσιοποιείται ευρέως ότι το ιστορικό αυτό μνημείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.
Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, κ. Γιάννης Κυριακίδης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του μουσείου-πάρκου «Οχυρού Λίσσε» μόλις την προηγούμενη Τετάρτη 10-08-2022. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Νευροκοπίου κ. Θεόδωρος Ιφόγλου, τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η σύμβαση του Δήμου Νευροκοπίου, με την εταιρεία θεματικών πάρκων Dreamworkers, για την ξενάγηση και τη λειτουργία του χώρου στο οχυρό Λίσσε, έχει υπογραφεί ήδη. «Ο Δήμος έχει απλά τη επιστασία του όλου εγχειρήματος» προσέθεσε ο κ. Ιφόγλου, σημειώνοντας ότι «Η επισκεψιμότητα στο οχυρό έχει αρχίσει ήδη και μάλιστα η προοπτική που διαμορφώνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντική. Χωρίς να έχει γίνει ακόμη μεγάλη προεργασία από πλευράς διαφήμισης, ο κόσμος συρρέει στο οχυρό. Το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο, είχαμε επισκέπτες από διάφορα μέρη της Μακεδονίας. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Διαπίστωσα και ο ίδιος προσωπικά, στον χώρο του οχυρού, ότι από τώρα, υπάρχει και κόσμος αλλά και ενδιαφέρον. Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο και είμαστε μόλις στην αρχή. Θυμίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε η δυνατότητα επίσκεψης στο οχυρό, μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με το Ελληνικό Στρατό. Το Λίσσε, έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι θα μπορούσε να είναι η ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Κατ’ εμέ η ναυαρχίδα θα έπρεπε να είναι το Φαλακρό, που να αποτελεί πόλο επισκεψιμότητας όλο το χρόνο. Από την άλλη πλευρά όμως η μοναδικότητα και το ενδιαφέρον που παρουσιάσουν τα οχυρά της περιοχής, τα καθιστούν ένα πόλο έλξης που αν τον εκμεταλλευτούμε σωστά θα δώσει σημαντικά αποτελέσματα στην επισκεψιμότητα του Λεκανοπεδίου. Γι αυτό και εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά την είσοδο στο οχυρό, θα πρέπει να πω ότι το πλάνο που έχουμε καθορίσει είναι να έχουμε τρεις διαφορετικές ομαδικές επισκέψεις την ημέρα. Θα εξυπηρετούμε ομάδες των 20 ατόμων για την είσοδο στο σπήλαιο».

Το μουσείο-πάρκο θα είναι επισκέψιμο από Τετάρτη έως Παρασκευή κατά τις ώρες μεταξύ 09:00-14:00. Επίσης το Σάββατο και την Κυριακή κατά τις ώρες 10:00-15:00 και τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη θα είναι κλειστό. Η τελευταία ώρα προσέλευσης ορίστηκε 1 ώρα και 15 λεπτά από την αναγραφόμενη ώρα λήξης της λειτουργίας του οχυρού Λίσσε. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2523350102.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ