Επιτυχημένο εγχείρημα το «Καλοκαίρι στην πόλη»

0
699

Μ. Τάσσου: «H συμμετοχή στα παιχνίδια νερού, έδειξε ότι υπάρχει προοπτική μιας μονιμότερης τέτοιας αξιοποίησης του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας»


Ένα επιτυχημένο εγχείρημα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, στην πόλη της Δράμας, ήταν οι εκδηλώσεις “Καλοκαίρι στην πόλη” που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Δράμας, στο διάστημα από 18 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου, όπως εκτιμά ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” και διευκρινίζοντας ότι πλέον η σκέψη του Δήμου Δράμας, είναι οι εκδηλώσεις αυτές να επαναληφθούν και του χρόνου. Ειδικότερα τα παιχνίδια νερού, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, υπάρχει σκέψη να επεκταθούν σε διάρκεια, αφού συνάντησαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, όπως διαπιστώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Δράμας.
«Ήταν μια επιτυχημένη πρώτη δοκιμή που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Σε όλες τις εκδηλώσεις υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, ιδιαίτερα από τα παιδιά» τόνισε ο κ. Τάσσου, για να εξηγήσει: «Θεωρώ ότι πετύχαμε το σκοπό μας που ήταν η αποκέντρωση των εκδηλώσεων και η συμμετοχή ανθρώπων μέσα από τις γειτονιές». Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι θα ήταν καλό αυτή η λογική να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές, για να υπογραμμίσει: «Αυτό που είχαμε σαν σκέψη από την αρχή, αποδείχθηκε και στην πράξη. Δεν υπήρξε εκδήλωση στην οποία δε συμμετείχε σημαντικός αριθμός πολιτών. Οι εκδηλώσεις στην Αγία Βαρβάρα ήταν αυτές που τράβηξαν το μεγάλο ενδιαφέρον. Η συμμετοχή στα παιχνίδια νερού, έδειξε ότι υπάρχει προοπτική μιας μονιμότερης τέτοιας αξιοποίησης του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, εφόσον συμφωνεί και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο. Το σημαντικότερο όμως από τις όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος “Καλοκαίρι στην πόλη” είναι ότι ο κόσμος έδειξε ότι έχει ανάγκη την αποκέντρωση. Δεν είναι μόνο η πόλη και τα χωριά της αλλά και οι ξεχωριστές γειτονιές της. Είδαμε τι θέλει περισσότερο ο κόσμος και ποια ήταν τα λάθη. Μπορούμε λοιπόν να δομήσουμε νωρίτερα ένα πρόγραμμα την καινούργια χρονιά που θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση».

Οι εκδηλώσεις πολιτισμού όμως συνεχίζονται και πλέον το ενδιαφέρον του τομέα πολιτισμού του Δήμου Δράμας στρέφεται στο μουσικό φεστιβάλ Dramaica, το οποίο ακολουθεί τις επόμενες ημέρες.
Στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ, στις 22 Αυγούστου στα Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας θα γίνει μουσική συναυλία του σχήματος Bailamos. Στις 23 & 24 Αυγούστου, στα Γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας θα παρουσιαστούν ερασιτεχνικά τοπικά συγκροτήματα και ερασιτεχνικά συγκροτήματα άλλων νομών ενώ στις 25 Αυγούστου 2022 στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί μουσική συναυλία των Kings, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα.
Η διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί τo συγκεκριμένο τετραήμερο, κατά τις ώρες 20:30 έως 23:30 με σκοπό την μη διατάραξη του ωραρίου κοινής ησυχίας της θερινής περιόδου.
Η συμμετοχή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, στο Dramaica έχει ως σκοπό την εθελοντική συμμετοχή των παιδιών που φιλοξενούνται με στόχο την συμμετοχή τους στη δράση, ως ένα βήμα για την ευκολότερη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία μέσα από τη συνεργασία και τον εθελοντισμό.
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» θα συμμετέχει στο Dramaica Youth Festival 2022 με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Κέντρου για την ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της νεολαίας στο μεγάλο ζήτημα των εξαρτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Dramaica με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε να γίνει αρκετά γνωστός πολιτιστικός θεσμός στην Ελλάδα και να το αναζητούν οι νέοι με επιμονή. Αφενός αποτέλεσε την ευκαιρία να φιλοξενήσει η πόλη γνωστούς καλλιτέχνες και αφετέρου έδινε και δίνει βήμα σε καλλιτέχνες της περιοχής μας να συμμετέχουν και να αναδείξουν το έργο και το ταλέντο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ