Επίσπευση των αποφάσεων για την παραχώρηση του Πέτρινου Θεάτρου ζήτησε ο Δήμος Προσοτσάνης

1
1795

Μιλά στα «Χ» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης


Σε αναμονή για την έγκριση του αιτήματος που κατατέθηκε, προκειμένου να τεθεί σε προτεραιότητα η παραχώρηση του Πέτρινου θεάτρου της Πετρούσας από το Δασαρχείο, είναι ο Δήμος Προσοτσάνης.
Το σχετικό υπόμνημα για την προτεραιοποίηση του αιτήματος κατατέθηκε από την πλευρά του δήμου πριν από ένα περίπου μήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σύντομα και να υπάρξει απάντηση στο αίτημα παραχώρησης του χώρου, δυο χρόνια μετά το θέμα που ανέκυψε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος του Δήμου Προσοτσάνης είναι να μπορεί να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες στον χώρο των 11 στρεμμάτων που ζητά να του παραχωρηθεί, προκειμένου να λειτουργήσει σε καθεστώς νομιμότητας και χωρίς προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των θεατών.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, τονίζει ότι ο δήμος απέστειλε ενημερωτικά στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα προς τη Βουλή, την Τρίτη 26 Απριλίου, μετά από σχετικό αίτημα που έγινε στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατατέθηκε. O Δήμος Προσοτσάνης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής για το θέμα της παραχώρησης του Πέτρινου Θεάτρου της Πετρούσας και για το αίτημα προς το δασαρχείο, προκειμένου να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη έκταση των 11 στρεμμάτων από τον χάρτη των δασικών εκτάσεων για να παραχωρηθεί στον δήμο.
«Το αίτημα εξαίρεσης του χώρου από το χάρτη των δασικών εκτάσεων και της παραχώρησης στον Δήμο Προσοτσάνης θα εξεταστεί από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από έναν δασολόγο, έναν τοπογράφο και έναν νομικό. Η επιτροπή συνεδριάζει κάθε μήνα αλλά εξετάζει τα θέματα κατά χρονική σειρά προτεραιότητας των αιτημάτων. Γι’ αυτό ως δήμος ζητήσαμε πριν από ένα μήνα περίπου, από την επιτροπή να προτάξει το δικό μας αίτημα. Πλέον αναμένουμε την απάντηση» τονίζει ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Αν το αίτημα του δήμου εγκριθεί και ο χώρος του Πέτρινου Θεάτρου του παραχωρηθεί, τότε θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει, εξηγεί ο Δήμαρχος Προσοτσάνης και προσθέτει: «Εφόσον αυτή τη στιγμή, ιδιοκτησιακά, ο χώρος δεν μας ανήκει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν ο χώρος περάσει στην κυριότητα μας τότε να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου η όποια εκδήλωση μέσα σε αυτό να γίνεται με ασφάλεια και με νομιμότητα (Προσβασιμότητα για ΑμεΑ, έξοδοι διαφυγής κ.ο.κ.)».
Πάντως ακόμη και στην περίπτωση που το αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Προσοτσάνης στην αρμόδια επιτροπή για την παραχώρηση του χώρου δεν εγκριθεί τελικά, ο Δήμος θα επιμείνει διεκδικώντας την κυριότητα του. «Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο το δήμο αλλά και την περιφέρεια. Ο χώρος μπορεί να ανήκει στα διοικητικά μας όρια αλλά χορηγήθηκαν χρηματοδοτήσεις από το κράτος. Έχουν γίνει εκεί έργα υποδομής και υπήρξε αξιοποίηση του. Η έκταση που ανήκει στο δασαρχείο δεν είναι στην ουσία δασική, αλλά μια βραχώδης έκταση που εφάπτεται του οικισμού της Πετρούσας. Ένας ΟΤΑ είναι πολύ πιο ευέλικτος και μπορεί να προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει για να λειτουργήσει το Πέτρινο Θέατρο όπως πρέπει με συνθήκες ασφάλειας και νομιμότητας» καταλήγει ο κ. Αθανασιάδης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!