Επιστολή παραίτησης του Γιάννη Ξανθόπουλου από μέλος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

0
1450

Προς Πρόεδρο ΚΙΝ.ΑΛ
κ. Φώφη Γεννηματά

Αγαπητή Πρόεδρε,
Συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ, από ιδρύσεως του, το 1974, στην αρχή ως φοιτητής μέλος της ΠΑΣΠ, (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ), και από το 1981 και μέχρι σήμερα, είμαι μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δράμας, της οποίας υπήρξα εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ εκλέχθηκα και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αν. Μακεδονίας- Θράκης.
Υπήρξα υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος μας σε πέντε, (5), εκλογικές αναμετρήσεις, (2004, 2007, 2009, Ιανουάριος 2015 και 2019).
“Εξωκομματικά”, αλλά πάντα στα “πλαίσια” του Κινήματος, εκλέχθηκα, το 1994 Έπαρχος Κ. Νευροκοπίου και το 2010 Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Διετέλεσα επίσης 8 χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας, 4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας, ενώ υπήρξα 2 φορές εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Αγαπητή Πρόεδρε,
Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, κεντρικά κομματικά πρόσωπα, (όχι του δικού σας περιβάλλοντος), επέβαλαν και προώθησαν συγκεκριμένη υποψηφιότητα, “υπακούοντας” σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκμεταλλεύονται πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου, σε συνεργασία ενίοτε συστήματος διευκόλυνσης, μέλη του οποίου είναι ιδιώτες αλλά και δημόσιοι λειτουργοί.
Η στήριξη μάλιστα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, από τοπικά κομματικά στελέχη, έγινε άκομψα έως πολιτικά “ανήθικα”, καθόσον μερικά από αυτά, μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα, ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος, συμμετείχαν σε προσωπικές περιοδείες, ενώ προκάλεσαν δυσμενή εντύπωση στην τοπική, χειμαζόμενη οικονομικά, κοινωνία οι μεγάλες προεκλογικές δαπάνες.
Αγαπητή Πρόεδρε,
Επειδή, τέτοιου είδους πρακτικές, από πρόσωπα που επαγγέλλονται το νέο, ενώ στην ουσία είναι φορείς του “παλαιού και αρρωστημένου), είναι έξω από την δική μου πολιτική αισθητική και παρουσία.
Επειδή τα πρόσωπα αυτά, (φευ!), τα στήριξα στην τελευταία εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ, πιστεύοντας ότι θα φέρουν την αλλαγή στο κίνημα, καθόσον ανάλογα φαινόμενα, με τα αναφερόμενα παραπάνω, αντιμετώπισα σε όλες μου, σχεδόν, τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Επειδή στην μακρόχρονη κομματική, πολιτική και αυτοδιοικητική μου πορεία υπηρέτησα την αλήθεια, την νομιμότητα, το δίκαιο και το δημόσιο συμφέρον, ερχόμενος πολλές φορές σε ρήξεις, (με προσωπικό κόστος), με άρρωστες πρακτικές και άνομα συμφέροντα.
Επειδή, τελικά, “δεν υπάρχει ελπίδα”!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος -ΚΙΝ.ΑΛ

Γιάννης Ξανθόπουλος, Μέλος ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝ.ΑΛ Δράμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ