Επιστρέφουν με αξιώσεις οι «Ψυχρές Κορυφές»

0
1874

– Χρ. Τσέρνιος στα «Χ»: «Oι φετινές δηλώσεις συμμετοχών στους αγώνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία»
– Με 400 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό οι φετινοί ορεινοί αγώνες στο Νευροκόπι

Έληξε τη Δευτέρα η προθεσμία των εγγραφών για τους ορεινούς αγώνες των «Ψυχρών Κορυφών – Frozen peaks» που θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 21 Ιουνίου στο Νευροκόπι, με την οικονομική στήριξη και του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.
Το ενδιαφέρον των αθλητών ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι αναφέρουν ότι στη φετινή διοργάνωση καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες να πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε ασφαλές περιβάλλον και να «ζήσουν» όλοι -αθλητές, εθελοντές και συνοδοί- το όνειρό τους.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Χρήστος Τσέρνιος, πρόεδρος του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΠΟΣ) Κάτω Νευροκοπίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, είπε ότι οι φετινές δηλώσεις συμμετοχών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού τελικά ανέρχονται στις 400. Τη συμμετοχή τους στους αγώνες δήλωσαν ήδη αθλητές από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, περιλαμβανομένων και των νησιών. Ταυτόχρονα, έχουν δηλωθεί συμμετοχές από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και την Ανδόρα, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ιταλία και αλλού.
Οι αγώνες των «Ψυχρών Κορυφών – Frozen peaks» διεξήχθησαν ήδη το 2018 και το 2019, ενώ λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν το 2020. Για τη φετινή διοργάνωση αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό.
«Η αύξηση στις φετινές συμμετοχές αγγίζει περίπου το 40%» αναφέρει στα «Χ» ο κ. Τσέρνιος. Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι συμμετοχές θα ήταν περισσότερες, αλλά περιορίστηκαν από τους διοργανωτές στις 400 λόγω της πανδημίας. «Αυτοί που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές στους αγώνες μας διαπίστωσαν πόσο καλή δουλειά έγινε από την οργανωτική επιτροπή και το επίπεδο της φιλοξενίας των εθελοντών. Εντυπωσιάστηκαν από τα πανέμορφα τοπία των διαδρομών, στον Όρβηλο και το Φαλακρό, που διαθέτουν πεζοπορικά παρθένες περιοχές, καθώς επίσης και από τα ιστορικά σημεία της γραμμής Μεταξά και τις τεχνητές λίμνες».
Το ενδιαφέρον για συμμετοχές ήταν ισχυρό, παρότι μέχρι και τη Δευτέρα οι διοργανωτές δεν γνώριζαν ποια υγειονομικά μέτρα θα ισχύσουν. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η προετοιμασία των αθλητών στους μεγάλους αγώνες διαρκεί για μήνες, οπότε για πολλούς αθλητές η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι ορεινοί αγώνες λειτούργησε αποτρεπτικά. Τελικώς, τη Δευτέρα έγιναν γνωστά τα μέτρα που θα ισχύσουν για την προστασία από την πανδημία στη διάρκεια των αγώνων, στα οποία περιλαμβάνονται rapid test, μάσκες αλλά και τμηματικές εκκινήσεις, με μικρό αριθμό αθλητών και χωρίς θεατές.
Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι η πορεία του θεσμού είναι συνεχώς ανοδική από το 2018, παρά τα εμπόδια και την εμφάνιση της πανδημίας, που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των αγώνων το 2020. Η αύξηση της εμβέλειας του θεσμού, από την άλλη πλευρά, αυξάνει και τις δυνατότητές του να λειτουργήσει με αναπτυξιακό τρόπο στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου.
Οι αγώνες της διοργάνωσης και φέτος είναι: το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», αγώνας 263 χμ., το «ΥΨΙΠΕΔΟ», αγώνας 103 χμ., οι «ΗΡΩΕΣ», αγώνας 46 χμ. και οι αγώνες «ΛΙΣΣΕ», διαδρομής 15 χμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία των φετινών αγώνων είναι σχεδόν ολοκληρωμένη και όλα δείχνουν ότι οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα έχουν και φέτος μία εκπληκτική εμπειρία. Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει και η προθεσμία οικονομικής τακτοποίησης των εγγραφών, ώστε να οριστικοποιηθούν οι λίστες συμμετοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ