Επιταχύνει ο Δήμος για το νέο «πολεοδομικό»

Π. Σαλπιγκτίδης στα «Χ»: O διαγωνισμός τρέχει από το 2023. Δεν ανοίγανε τις προσφορές. Εμείς τρέχουμε το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται

0
458

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, το 2ο πρακτικό τού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (πρώην Τοπικό Χωροταξικό Σχέδιο) του Δήμου της Δράμας.
To νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο εκτιμάται ότι θα λύσει πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις, χρόνια προβλήματα στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας καθώς αναμένεται να τακτοποιηθούν ζητήματα που έχουν σχέση και με την αλλαγή χρήσης γης εντός των ορίων του Δήμου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα.
Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια αποτελούν σύνολα χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη, τα όρια των πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών. Επίσης καθορίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, οι ζώνες συντελεστή δόμησης, οι ζώνες ειδικών πολεοδομικών κινήτρων, το οδικό δίκτυο, τα λοιπά μεταφορικά τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές, τα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών κλπ.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!