Επιτέλους τέλος στην «Οδύσσεια»

1
1225

– Ο στίβος της Δράμας επιστρέφει στον φυσικό του χώρο
– Ολοκληρώθηκε το νέο ταρτάν στο «Αλέκος Φρούσιος». Μέχρι αύριο Τετάρτη τελειώνουν και οι διαγραμμίσεις, σύμφωνα με τους υπευθύνους του έργου


 

Ολοκληρώθηκε επιτέλους το έργο αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος», όπως είχε προαναγγείλει από τις 19 Οκτωβρίου στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο εργολάβος του έργου κ. Ιάσων Γκαζιάνης. Το έργο αλλαγής του νέου τάπητα ολοκληρώθηκε σε ένα δεκαήμερο περίπου, όπως είχε δεσμευτεί. Μέχρι αύριο Τετάρτη, το πολύ, θα έχει ολοκληρωθεί και η διαγράμμισή του, όπως διαβεβαίωσε χθες στα «Χ» ο υπεύθυνος του τεχνικού συνεργείου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο ταρτάν δεν στρώθηκε μόνο στους διαδρόμους γύρω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά και στους διαδρόμους του αθλήματος «άλμα εις μήκος», αλλά και γύρω από τη βάση του στρώματος για το άθλημα του “επί κοντώ”, στο λεγόμενο πέταλο του σταδίου. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει στα “Χ” ο κ. Γκαζιάνης αλλά επανέλαβε και χθες ο υπεύθυνος του έργου διαγράμμισης, ο νέος ελαστικός τάπητας θα είναι έτοιμος προς χρήση, από την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης του έργου της διαγράμμισης. Αυτό που απομένει πλέον, έχει σχέση μόνο με το αγώνισμα του επί κοντώ και είναι η τοποθέτηση του στρώματος του αθλήματος που αναμένεται να φθάσει από τη Ισπανία. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει να χρησιμοποιηθεί τόσο το νέο ταρτάν όσο και το ποδοσφαιρικό γήπεδο από τους αθλητικούς συλλόγους και τους πολίτες που αθλούνται εκεί.
Η παράδοση του ελαστικού τάπητα σημαίνει ότι μπαίνει επιτέλους οριστικά τέλος στην «ξενιτιά» των αθλητών του στίβου, πολλοί από τους οποίους, εδώ και δυο χρόνια περίπου προπονούνται σε χώρους εκτός δημοτικού σταδίου, ακόμη και σε άλλους νομούς. Από την άλλη πλευρά σταματά, ευτυχώς χωρίς απρόοπτα μέχρι σήμερα, ο κίνδυνος που διέτρεχαν καθημερινά οι αθλητές των αναπτυξιακών ηλικιών που αναγκάζονταν να κάνουν προπόνηση
στην άσφαλτο γύρω από το δημοτικό στάδιο, αλλά και στα πλακάκια, μεταξύ των κερκίδων και του γηπέδου. Παράλληλα το στάδιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους υποψηφίους που το χρειάζονται για προπονήσεις προκειμένου να κάνουν την προετοιμασία τους για την είσοδό τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προφανώς λίγη υπομονή ακόμη, θα πρέπει να δείξουν οι αθλητές του επί κοντώ μέχρι να παραληφθεί και να εγκατασταθεί το στρώμα του αθλήματος, στον χώρο του πετάλου.
Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις, θυμίζουμε ότι ο ανάδοχος του έργου μιλώντας στα “Χ” έχει δηλώσει ότι αυτές υπήρξαν λόγω διαφόρων παραγόντων όπως τα καιρικά φαινόμενα, οι παραγγελίες υλικών, (διότι λόγω της αύξησης των τιμών και της δυσκολίας να βρούνε πρώτες ύλες στα εργοστάσια και υπήρξαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις), αλλά και σε κάποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Πλέον αυτό που πρέπει να προχωρήσει είναι το έργο των νέων κερκίδων και των αιθουσών κάτω από αυτές. Παρότι η εξέλιξή του δεν εμποδίζει τις προπονήσεις των αθλητών, το έργο είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου της Δράμας αλλά και την ανάπτυξη του στίβου στη Δράμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!