Επιτυχημένη η εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα «Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα»

0
2936
Από αριστερά ο Εντ. Σύμβουλος Γρηγόρης Παπαεμμανούλ, η ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, κ. Γιώργος Δεμερτζής και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου Δάντζερα

Η Έλενα Μαυρίδου στα “Χ” : «Οι γυναίκες προχωρούν μαζί με τους άνδρες χωρίς ανισότητες που τις τοποθετούν στο φως ή στο σκοτάδι».

Με την ευκαιρία της “Γιορτής της Γυναίκας” το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στις 5 Μαρτίου ξεκίνησε μέσω του θεσμού “Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει” μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν της γυναίκας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα ταξιδεύουν έως τις 11 Μαρτίου, σε επτά πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα,Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Λεωνίδιο, Χανιά και Ιεράπετρα) και περιλαμβάνουν προβολές ταινιών με θέμα “Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα”.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο την Δραμινή ηθοποιό και σκηνοθέτη Έλενα Μαυρίδου. Τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Δήμος Δράμας με την Ένωση Κυριών Δράμας και τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας. Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για την παρουσία της στην εκδήλωση αλλά και το περιεχόμενό της βραδιάς, η Δραμινή ηθοποιός και σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου εξέφρασε την χαρά αλλά και την συγκίνησή της που επέστρεψε στην Δράμα με αφορμή την εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να καλούνται άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να μιλήσουν για το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος που δέχτηκε την πρόσκληση, όπως είπε η ηθοποιός, είναι ότι εκτιμά πάρα πολύ τη δουλειά που γίνεται στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
Υπάρχει όπως είπε, ένα πολύ σημαντικό δυναμικό ανθρώπων και το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας έχει αποδείξει ότι διαθέτει μικτές ομάδες ανδρών και γυναικών που παράγουν εξαιρετικό έργο. Η ηθοποιός δήλωσε ότι βρίσκεται και η ίδια σε μία προσωπική αναζήτηση σε θέματα που αφορούν στη γυναίκα αλλά και οι δουλειές τις οποίες κάνει αυτή την περίοδο έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη θεματική. Η κα Μαυρίδου ασχολείται αυτή την περίοδο με θέματα που έχουν να κάνουν με τη μητρότητα και εξέφρασε την χαρά της διότι είχε τη δυνατότητα στην συγκεκριμένη εκδήλωση να μιλήσει και από την θέση του δημιουργού για την θέση της γυναίκας στον κινηματογράφο. Για το γεγονός δηλαδή, ότι πλέον υπάρχουν πολλές νέες γυναίκες δημιουργοί οι οποίες βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις. Κάτι που όπως είπε η ίδια κερδήθηκε με μάχες στην διάρκεια των χρόνων. Τόνισε ότι ακόμη ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Εξήγησε ότι σταδιακά άνοιξαν κλειστά επαγγέλματα τα οποία ασκούσαν κατά το παρελθόν μόνο άνδρες.
Η κυρία Μαυρίδου σημείωσε ότι στη σύγχρονη κοινωνία οι γυναίκες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πάρα πολλούς και πολύ διαφορετικούς ρόλους. Ανέφερε ότι πολλά από αυτά που κάνουν είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Είπε ότι οι γυναίκες προχωρούν και ακολουθούν το ένστικτό τους. Κερδίζουν, όπως σημείωσε, ακόμη περισσότερες μάχες προκειμένου να επιτύχουν την ισότητα. Μίλησε για τις γυναίκες που διεκδικούν ίσα δικαιώματα στους χώρους εργασίας και όχι μόνο, κόντρα στην υπαρκτή ακόμη λαϊκή αντίληψη ότι η γυναίκα είναι πολύ χρήσιμη όταν μεγαλώνει τα παιδιά της και παραμένει στο σπίτι.
Με αφορμή την εκδήλωση, η κυρία Μαυρίδου έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες σημειώνοντας ότι “οι γυναίκες προχωράμε, ακολουθούμε το ένστικτο μας και αγωνιζόμαστε για θέσεις εργασίας, διεκδικούμε καλύτερους μισθούς και ισοτιμία διότι σε αυτή τη ζωή μόνο όταν οι άντρες και οι γυναίκες βαδίζουν δίπλα-δίπλα τα πράγματα είναι ωραία. Προχωράμε μαζί χωρίς να υπάρχει αυτή η ανισότητα που μας τοποθετεί στο φως ή στο σκοτάδι…”.
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος χαιρετίζοντας την εκδήλωση που έγινε με αφορμή τον εορτασμό της “Ημέρας της Γυναίκας” πέρα από την Δραμινή ηθοποιό και σκηνοθέτη, αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο των γυναικών μέσα στην κοινωνία και στην δράση της γυναίκας στον επαγγελματικό, στον αγροτικό χώρο. Σημείωσε επίσης μεταξύ άλλων ότι “η γυναίκα διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις και είναι το πλάσμα που δίνει κυριολεκτικά ζωή φέροντας την τεράστια ευθύνη της συνέχισης του ανθρώπινου είδους. Σε όλες εσάς χρόνια πολλά και μην ξεχάσετε ποτέ πόσα αξίζετε”.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ σημείωσε “είναι μεγάλη τιμή που έχουμε κοντά μας την ηθοποιό και σκηνοθέτη Έλενα Μαυρίδου για την πορεία της οποίας καυχάται και ο τομέας πολιτισμού της περιφέρειάς μας”.
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου- Δάντζερα που παρουσίασε την εκδήλωση, είπε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση “Οι γυναίκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες” με την ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου, ήταν αφιερωμένη στην γυναίκα δημιουργό ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε “βραβεύσαμε την Έλενα Μαυρίδου. Μια καλλιτέχνη, μια γυναίκα δημιουργό, μια γυναίκα της τέχνης που με την πορεία της τιμά την πόλη μας”.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, κ. Γιώργος Δεμερτζής, επισήμανε ”έχουμε την τιμή σήμερα να είναι παρούσα, η καταξιωμένη Δραμινή ηθοποιός και σκηνοθέτης κυρία Έλενα Μαυρίδου. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέπτυξε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας με τίτλο οι γυναίκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 11 Μαρτίου σε επτά ελληνικές πόλεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ