Επιτυχημένο το αφιέρωμα στην Γαλλοφωνία 2019

Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης

0
2091

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις – αφιέρωμα στη Γαλλοφωνία 2019 που διοργανώθηκαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Δράμα από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Δράμας.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κα Ρένα Τσιόγκα, μέλος του Συλλόγου καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, είπε ότι πρόκειται για την γιορτή της Γαλλοφωνίας, η οποία γιορτάζεται κάθε Μάρτιο σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας η προβολή γαλλικής ταινίας για παιδιά Δημοτικού την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 μαθητές από 8 σχολεία της Δράμας, κατά τις δυο προβολές που πραγματοποιήθηκαν. Τις προβολές παρακολούθησαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Περιθωρίου, Ανδριανής, Νικηφόρου όπως και Δημοτικών Σχολείων της Δράμας.
Το απόγευμα της Παρασκευής παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου η γιορτή Γαλλοφωνίας, κατά την διάρκεια της οποίας μαθητές που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρουσίασαν την δουλειά τους μέσα από ποιήματα, τραγούδια και σκετς. Η γιορτή συνοδεύτηκε με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Δράμας και συγκεκριμένα την χορωδία της 1ης Γυμνασίου που απέδωσε τέσσερα τραγούδια στα γαλλικά.
Στόχος της γιορτής Γαλλοφωνίας 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Δράμα, ήταν η διάδοση της γαλλικής ως ξένης γλώσσας. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας που σήμερα έχει 84 μέλη περιλαμβανομένης της Ελλάδας.
Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (OIF) ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1970, με την υπογραφή της συνθήκης του Niamey. Πρόκειται για έναν θεσμικό μηχανισμό ο οποίος εκπροσωπεί 84 κράτη-μέλη
Η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας εορτάζεται στις 20 Μαρτίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Συνθήκης ίδρυσης του Διακυβερνητικού Γραφείου Γαλλοφωνίας, κύριο φορέα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, στο Νίγηρα το 1970. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη γαλλική γλώσσα. Στο πλαίσιο του εορτασμού της διοργανώνονται εκδηλώσεις και στις πέντε ηπείρους. Κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας, η Γενική Διεύθυνση της Γαλλικής Γλώσσας και των Γλωσσών της Γαλλίας εορτάζει τη γαλλική γλώσσα με βάση δέκα λέξεων που επιλέγονται κάθε έτος.
Η Ελλάδα συμμετέχει κάθε χρόνο στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, με εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις, κυρίως βέβαια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ