Επιτυχημένο το εγχείρημα της Π.Ε. Δράμας για 3ήμερο λειτουργίας στο χιονοδρομικό

0
165

Γρ. Παπαεμμανουήλ: «Nοιώθουμε δικαιωμένοι με τις προσπάθειες που κάναμε από πέρσι τέτοια εποχή, ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να τεθεί σε λειτουργία»


Επιτυχημένο αποδείχθηκε το εγχείρημα, λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού για τρείς ημέρες την εβδομάδα, μετά την πιλοτική εφαρμογή της απόφασης την περασμένη Παρασκευή από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Την ίδια ημέρα μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους ανέβηκαν με οργανωμένες εκδρομές στο χιονοδρομικό κέντρο και χάρηκαν το χιόνι και τις ομορφιές του βουνού. Για την ακρίβεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το κατάλευκο τοπίο όχι μόνο στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι το κέντρο, που χαρίζει σε όλους τους επισκέπτες σπάνιες εικόνες φυσικής ομορφιάς.
Όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, στο οποίο μετέβη καλώντας και τους δημοσιογράφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από την Αντιπεριφέρεια Δράμας με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων της ΠΑΜΘ, είμαστε στην ευχάριση θέση να υποδεχθούμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης.
«Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού πλημμύρισε από τη νεολαία της Δράμας και της Περιφέρειάς μας» ανέφερε ο κ. Παπαεμμανουήλ για να προσθέσει: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη και νοιώθουμε δικαιωμένοι με τις προσπάθειες που κάναμε από πέρσι τέτοια εποχή, ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να τεθεί σε λειτουργία ξεπερνώντας δυσκολίες που φάνταζαν ανυπέρβλητες. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω αυτά τα νεανικά πρόσωπα χαρούμενα, να έρχονται σε επαφή με το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού και με τα χειμερινά σπορ. Οι άνθρωποι της εκμισθώτριας εταιρείας που έχει αναλάβει την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και όλοι μας προσπαθούμε να έχουμε υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών τόσο στον τομέα των χειμερινών σπορ όσο και στον τομέα της παροχής άλλων υπηρεσιών όπως ο καφές, τα ροφήματα και το πρόχειρο φαγητό. Ταβέρνες υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου, στο Βώλακα, το Οχυρό, τους Ποταμούς, το Γρανίτη και γενικότερα στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου. Κυρίως τα σαββατοκύριακα που είναι ανοικτό το χιονοδρομικό κέντρο από ότι πληροφορούμαστε από τους ιδιοκτήτες κατακλύζονται από πάρα πολύ κόσμο».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, υπογράμμισε ότι αυτή (η λειτουργία του χιονοδρομικού και τις Παρασκευές) η τακτική θα συνεχιστεί και τα επόμενα σαββατοκύριακα, προκειμένου το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργεί και τρίτη ημέρα την εβδομάδα με την παρουσία μαθητών από τη Δράμα και από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο ίδιος επανέλαβε ότι μακροπρόθεσμος στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να δημοπρατηθεί και να το αναλάβει κάποια εταιρεία για 25-30 χρόνια, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις αλλά και το καλύτερο δυνατό για την αναβάθμισή του.
Πάντως τόνισε ότι το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού είναι κατά πολλούς το καλύτερο στη Μακεδονία και από καλύτερα στην Ελλάδα αφού διαθέτει 19 φυσικές πίστες. Είπε ότι το χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ